Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kućni robot kompanije LG dobio nagradu za inovativne tehnologije i odličan dizajn

Beograd, 21. jul 2011 – HOM-BOT, kućni robot-usisivač kompanije LG Electronics, jedan je od finalista na sedmoj dodeli IERA godišnjih nagrada za inovacije i preduzetništvo iz oblasti robotike i automatizacije (Annual Invention and Entrepreneurship Award in Robotics and Automation). HOM-BOT je jedini kućni robot za čišćenje koji je dobio ovakvo prestižno priznanje.

IERA nagrade, koje dodeljuju Međunarodna federacija za robotiku (International Federation of Robotics) i IEEE Društvo za robotiku i automatizaciju, namenjene su  vrhunskim dostignućima i kreativnim idejama pronalazača, kao i kompanijama koje te ideje sprovode u delo. Jedan od glavnih zadataka ovih značajnih institucija jeste rad na promovisanju bliske saradnje između robotike, kao naučne discipline, i robotičke industrije.

„Počastvovani smo zbog ovog prestižnog priznanja. HOM-BOT predstavlja jasan primer kako napredne tehnologije mogu da olakšaju svakodnevno obavljanje kućnih poslova,” rekao je Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. „Savršena ravnoteža napredne tehnologije i visoke funkcionalnosti je ono što čini LG proizvode posebnim, a HOM-BOT sjajnim primerom”.

HOM-BOT poseduje niz impresivnih karakteristika. Dual Eye Camera Sensor sistem se prvi put koristi u uređaju čija je osnovna namena usisavanje i čišćenje životnog prostora. Dva „oka“ senzora su odvojena i postavljena na vrh i dno instrument table, kako bi se obezbedila veća preglednost. Gornja kamera takođe mapira i memoriše raspored u prostoriji, dok je donja kamera opremljena Optical Flow senzorom koji pravi bezbroj fotografija u sekundi, ucrtavajući stazu kojom se HOM-BOT kreće.

Ultrazvučni i infracrveni senzori identifikuju prepreke kako se HOM-BOT ne bi sudarao sa objektima u prostoriji. U ovaj izvanredan proizvod ugrađene su i failsafe komponente, tako da kada HOM-BOT naleti na prepreku, akcelerometar i žiroskopski senzor omogućuju robotu da deluje na pravi način. Primenom ovakvog sistema senzora otklonjeni su svi nedostaci prethodnih modela. HOM-BOT je uz sve to i veoma tih, jer proizvodi zvuk jačine samo 60 decibela.

Pored svih naprednih tehničkih karakteristika, HOM-BOT je i dobitnik Red Dot nagrade za dizajn, koja predstavlja jedno od najprestižnijih priznanja u industriji. Od 1955. godine, organizacija Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalen jednom godišnje dodeljuje ovu nagradu za izuzetan kvalitet. Ove godine u konkurencije je bilo 4.433 proizvoda iz 1.700 kompanija, koje dolaze iz 60 različitih zemalja.

# # #


Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.