Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kula od karata na LG veš mašini oborila Ginisov rekord

Beograd, 11. april 2016. Kompanija LG Electronics (LG) i prvak sveta u slaganju špil karata, Brajan Berg, zajedničkim snagama uspeli su da za samo 12 sati sagrade najvišu kulu od karata i na taj način postave novi svetski rekord. Ova građevina visoka neverovatnih 3,3 metara kreirana je na LG Centum veš mašini koja je sve vreme radila, i to na 1000 obrtaja u minuti. Brajan Berg, diplomirani arhitekta sa Harvarda, koji je počeo da se bavi slaganjem špil karata sa osam godina, udružio se sa kompanijom LG sa idejom da zajednički obore Ginisov rekord kreiranjem replike kuće visoke 48 spratova, koristeći samo karte za igranje.

„Oduševljeni smo što je Brajan uspeo da ostvari svoj cilj, istovremeno pomažući da tehnološke inovacije koje su implementirane na našim kućnim aparatima dođu do izražaja. Uređaji ne bi trebalo da predstavljaju bučne, prodorne mašine, već praktične ukućane koji pomažu svojim korisnicima, a obaranjem ovog svetskog rekorda upravo je to i demonstrirano“, izjavio je Jo Seong-jin, izvršni direktor i predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solutions.

Jedinstveni Centum System™ kompanije LG, poseduje inovativni sistem amortizacije, sličan onom koji se nalazi u automobilima. Zahvaljujući sistemu fiksiranog bubnja, veš mašine emituju značajno manje vibracija i buke, a ove uređaje odlikuje i jedan od najtiših ciklusa koji emituje samo 67dB , što je jednako zvuku koji se proizvodi tokom razgovora. Shodno manjem broju pokretnih delova, ove veš mašine izazivaju manje trenja, koje predstavlja glavni uzrok oštećenja veša prilikom pranja, a kompanija LG je toliko uverena u svoju tehnologiju, da Inverter Direct Drive motori u Centum System veš mašinama dolaze sa 20 godina garancije, što je duplo više u odnosu na standardnu dužinu garancije.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 77 hiljada ljudi, koji rade u 125 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2015. godinu u iznosu od 48,8 milijardi dolara (56,5 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2016. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za kuće. LG inovativni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani su potrebe potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.