Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG BD 370-P Blu-ray player

  • Updated
  • 2009 05. 17

U poslednjih godinu dana kompanija LG se ozbiljno posvetila jačanju svoje pozicije u svetskom vrhu kada se radi o audio/video proizvodima. U bogatom izboru fantastično dizajniranih serija DVD plejera i home theater sistema, pažnju trenutno privlači jedan potpuno novi proizvod koji će se u prodaji kod nas pojaviti u aprilu 2009. godine.

Od LG-ja smo navikli na sofisticiranost po pitanju dizajna, pa su njihovi dizajneri svoje umeće pokazali i ovde, ali je sve uklopljeno mnogo diskretnije nego na nekim prethodnim modelima plejera ovog proizvođača. Na primer, na prednjoj masci vidi se samo jedno veliko dugme smešteno na sredini (koje služi za uključivanje plejera), sa četvrtastim okvirom. Oko dugmeta se nalazi dvobojni prsten koji svetli plavo kada je unutra Blu-Ray disk, ili crveno kada je DVD ili neki drugi medij. Na okviru plejera sa donje strane postavljena su dva osnovna tastera – za otvaranje loadera i početak/pauziranje reprodukcije. Desno od te pozicije smešten je displej, a preko njega su postavljena vratanca koja sakrivaju ostale komande za reprodukciju i USB port. Levo od tastera za uključenje iza još jednog poklopca sakriven je loader.

BD370-P reprodukuje sliku i u Full HD rezoluciji (1080p), odnosno u maksimalnoj rezoluciji koju podržava vaš TV prijemnik. Napokon ćete moći da iskoristite mogućnosti vašeg novog TV-a sa Full HD rezolucijom i u potpunosti uživati u sadržajima HD rezolucije. LG BD370-P je i zvanično prvi plejer koji je u stanju da reprodukuje MKV (matroška) format. Matroska je pandan DivX formatu, samo se odnosi na sadržaj visoke rezolucije.

Od novina jedna od najinteresantnijih je opcija za prikaz YouTube video klipova. Možete pristupiti sadržaju na YouTube-u koji se svaki minut osvežava sa 15 sati novog materijala. Sem ovog možete se preko BD Live tehnologije konektovati i skidati dodatne sadržaje sa originalnih Blu-Ray filmova. U skoroj budućnosti se planira da se uz filmove na diskove stavljaju i on-line igre kojima ćete takođe moći pristupiti i igrati protiv nekog ko je takođe u mreži. Na američkom tržištu može da se koristi i Netflix mreža (koja ima online bazu sa više od 100 000 filmova koji mogu da se strimuju preko ovog plejera), ali to kod nas ne funkciniše iz prostog razloga – naša internet infrastruktura ne podržava ovoliki protok podataka..

Naravno, preporučujemo da se za plejer obavezno veže neki surround audio sistem, jer se na stereo zvučnicima gubi smisao audio reprodukcije višekanalnog zvuka (podržava i 5.1 i 7.1. audio sisteme).

Takođe, moramo reći da je ovo jedini plejer koji podržava aktiviranje pozadinske muzike u toku slideshow reprodukcije.

Ne samo da se radi o definitivno najboljem i najkompletnijem Blu-ray plejeru na našem tržištu, nego će i njegova cena biti takva da možemo da kažemo da je ovo prvi vesnik novog trenda, multifunkcionalnih Blu-ray uređaja, koji će sigurno naći put do velikog broja kupaca.

Preporučena maloprodajna cena: 25.000 RSD

Detalje možete videti na http:/rs.lge.com


# # #


O kompaniji LG ElectronicsLG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 82 hiljade ljudi, koji rade u preko 114 operativnih centara uključujući i 82 predstavništva širom sveta. LGE sačinjavaju pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions and Mobile Communications, koje su u 2007. ostavarile globalnu prodaju od 44 milijarde američkih dolara. LG Electronics je najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, flet panel televizora, klima uređaja, mašina za pranje, optičkih uređaja, DVD plejera I sistema kućnih bioskopa. Za više informacija, posetite www.lg.com

Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe: Danijela Popović Jurić – 065 36 36 143, e mail: danijela.popovic@communis.rs i Gordana Šoštarić 065 36 36 119, e mail: gordana.sostaric@communis.rs