Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG će od 2012. godine za proizvodnju svih mobilnih uređaja koristiti isključivo eko magnezijum

Uvođenje nove zamene za metal smanjiće emisiju štetnih supstanci prilikom proizvodnje čak 24 hiljade puta

Beograd, 14. februar 2011. - LG Electronics (LG) objavio je da će do kraja 2011. godine standardni magnezijum u telefonima u potpunosti zameniti eko-magnezijumom - novim tipom legure čistog magnezijuma. Ova odluka smanjiće stvaranje efekta staklene bašte u procesu proizvodnje približno 24 hiljade puta, pri čemu će kvalitet finalnog proizvoda ostati nepromenjen.

Eko-magnezijum razvio je Koreanski Institut za industrijsku tehnologiju (KITECH), uz finansijsku podršku koreanske vlade. U toku procesa proizvodnje, eko-magnezijum praktično ne stvara sumpor-heksafluorid (SF6), koji je Medjunarodna komisija za klimatske promene (IPCC) identifikovala kao najpotentnijeg ikada zabeleženog generatora efekta staklene bašte. Korišćenjem Eko-magnezijuma umesto čistog magnezijuma pri proizvodnji mobilnih telefona, kompanija LG će redukovati emisiju ugljen dioksida za 4kg po proizvedenom uređaju.

Kompanija LG je 29. novembra 2010. godine potpisala Memorandum o razumevanju sa tri proizvodjača Eko-Magnezijuma: HK High-Tech Co, Keumgang Coen i Hallacast Co. LG će kompanijama obezbediti trening programe u oblasti kontrole stvaranja CO2 i tehnološku podršku. Memorandum o razumevanju garantuje kompaniji LG znatno smanjenje emisije gasova koji prouzrokuju efekat staklene bašte, kao i sticanje vrednih „carbon kredita“.

“Eko-Magnezijum predstavlja jednu od ključnih strategija kompanije LG u nastojanju da postane lider među ekološki odgovornim proizvodjačima,” kaže Dr. Skott Ahn, predsednik i glavni izvršni direktor LG Electronics. “Prelazak na Eko-Magnezijum će omogućiti kompaniji LG, ali i svim kupcima LG proizvoda da odigraju malu, ali veoma značajnu ulogu kako bi svet postao lepše i čistije mesto za buduće generacije“.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84.000 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.