Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG dobitnik devet Red Dot priznanja

Beograd, 19.08.2014. – Kompanija LG Electronics (LG) osvojila je ukupno devet „Red Dot“ nagrada u kategoriji „Dizajn komunikacija“. LG G3 osvojio je tri nagrade „Najbolji od najboljeg“ za funkcije Smart Keyboard, Knock Code™, kao i za grafički interfejs (GUI). Inovativna LG webOS Smart+TV platforma takođe je priznata od strane žirija za svoj potpuno novi pristup koji pruža jedinstveno iskustvo gledanja.

Međunarodno priznata „Red Dot“ nagrada obuhvata tri kategorije – „Dizajn komunikacija“ (Communication Design), „Dizajn proizvoda“ (Product Desgn) i „Dizajnerski koncept“ (Design Concept). Sa 7.096 prijava iz više od 49 zemalja samo za kategoriju „Dizajn komunikacija“, „Red Dot“ priznanja predstavljaju jedno od tri najvažnija na svetu u domenu dizajna, zajedno sa „iF“ nagradama za dizajn i „Međunarodnim priznanjem za globalni dizajn“ (IDEA).

LG Smart Keyboard je premijerno predstavljen na LG G3 smart telefonu, koji se zasniva na filozofiji „Simple is the New Smart“. Ova izuzetna funkcija omogućava smanjivanje grešaka koje nastaju prilikom kucanja do 75 odsto, zahvaljujući softveru koji se adaptira i analizira navike kucanja i intuitivno prepoznaje reči koje korisnik namerava da napiše, što samo kucanje čini jednostavnijim i bržim.

Knock Code™ funkcija je razvijena kao odgovor na zahtev korisnika pametnih telefona za uvođenjem jednostavnijeg sigurnosnog sistema. Ova funkcija omogućava otključavanje uređaja jednostavnim korakom u vidu kuckanja na bilo koji deo ekrana, umesto unošenja šifre ili šablona. Sa više od 80.000 mogućih kombinacija, Knock Code™ ne samo da je sigurniji, već i daleko lakši za korišćenje.

Potpuno redizajnirani grafički interfejs (GUI) LG G3 smart telefona pruža mnogo lakše i jednostavnije korisničko iskustvo. Moderan i elegantan izgled savršeno se uklapa uz novi dizajn i sofisticirane pastelne boje, usklađane sa logoom kompanije LG.

LG webOS Smart+TV platforma osvojila je ostalih 6 nagrada u kategoriji „Dizajn komunikacija“. Inovativna platforma webOS Smart+TV omogućava brzo menjanje izvora sadržaja, bez obzira da li se radi o TV sadržaju, VoD servisu, Smart TV aplikaciji ili gledanju sadržaja sa drugih eksternih uređaja. LG webOS istovremeno omogućava lakšu pretragu sadržaja, koju odlikuje jednostavno podešavanje i pomoćnik u vidu animiranog „BeanBird“ lika.

„Red Dot nagrade su veoma značajne za nas, jer oslanjanjem na iskustva korisnika konstantno unapređujemo svoje proizvode“, rekao je dr. Skott Ahn, šef odeljenja za tehnologiju u kompaniji LG Electronics. „Naša sposobnost da proniknemo u želje potrošača, dolazi iz velike želje naše kompanije da pažljivo slušamo i učimo kako bismo u potpunosti shvatili način na koji ljudi koriste tehnologiju svakodnevno. I dalje ćemo stvarati rešenja koja će nastaviti da poboljšavaju kvalitet života naših potrošača.“

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.