Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG donosi u Srbiju prvi i najbrži smart telefon sa dual-core procesorom na svetu

Beograd, 7. jul 2011. - LG Electronics (LG) lansirao je na tržištu Srbije LG Optimus 2X, prvi smart telefon na svetu koji poseduje dual-core procesor. Ovaj visokokvalitetni Tegra 2 procesor omogućava korisnicima brže i lakše pretraživanje Interneta i bolje iskorišćenje aplikacija.

 „Dual-core tehnologija je sledeći korak u razvoju mobilnih telefona, a kompanija LG prva na svetu donosi ovu tehnologiju svojim korisnicima koji imaju izuzetno visoka očekivanja od svojih mobilnih aparata,“ izjavio je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji. „LG Optimus 2X je smart telefon sa naprednim performansama, kao što su brzo pretraživanje Interneta, lako pokretanje aplikacija, multitasking koji neće usporiti rad uređaja, neverovatan vizuelni doživljaj pri igranju igrica i mogućnost HDMI prenosa sadržaja.“

Nova Optimus linija mobilnih telefona kompanije LG Electronics omogućava korisnicima da iskoriste sve potencijale mobilnog telefona kako bi svoj svakodnevni život učinili lakšim i to bez posebnog predznanja kada su u pitanju napredne tehnologije. NVIDIA® Tegra 2 procesor sa dva jezgra, omogućava da LG Optimus 2X bude jedan od najbržih telefona na svetu brzine 1GHz. Zahvaljujući ovome, korisnici mogu da uživaju u zahtevnijim igricama, bržoj pretrazi Interneta, pogotovo u odnosu na smart telefone sa single-core procesorom.

LG Optimus 2X omogućava prikazivanje i snimanje 1080 HD video sadržaja, kojeg je moguće putem HDMI tehnologije prenositi na eksterne uređaje u punom HD kvalitetu. Takođe, ovaj uređaj se može bežično povezati sa bilo kojim kompatibilnim DLNA (Digital Living Network Alliance) uređajem, poput HD televizora.

Ovaj smart telefon poseduje prednju i zadnju kameru, mogućnost dodatne microSD memorije, Micro-USB port i izdržljivu 1500mAh bateriju. Sa jedinstvenim funkcijom HDMI (High Definition Multimedia Interface) prenosa sadržaja i izuzetne grafičke performanse, ovaj model je dokaz potpune posvećenosti kompanije LG Electronics kada su u pitanju smart telefoni budućnosti.
Ključne karakteristike:

•     1GHz dual-core procesor (NVIDIA Tegra 2)
•     WVGA ekran dijagonale 10.16 cm
•     8GB memorije (mogućnost proširenja do 32GB preko microSD kartice)
•     1,500 mAh baterija
•     prednja kamera od 1,3 megapiksela i zadnja kamera od 8 megapiksela
•     HDMI prenos sadržaja
•     1080p MPEG-4/H.264 reprodukcija i snimanje sadržaja

LG Optimus 2X smart telefoni su prisutni na svetskom tržištu od marta 2011. godine, a korisnicima u Srbiji su dostupni od 1. jula, prvenstveno u ponudi mt:s. Telefon će biti plasiran sa Android 2.2 operativnim sistemom, uz mogućnost upgrade-a na Android 2.3 (Gingerbread). Dostupnost Android 2.3 instalacije će biti najavljena.
 
Kompanije mt:s i LG Electronics su pripremili specijalno iznenađenje za sve one koji se, od 1. jula do 23. avgusta, opredele za mt:s paket sa LG Optimus 2X telefonom. Ponuda važi uz određene postpaid tarifne profile. LG Optimus 2X može se kupiti po ceni već od 1 dinar. U pitanju je učešće u nagradnoj igri i mogućnost osvajanja putovanja u Moncu na trku Formule 1 i niz drugih vrednih LG nagrada. Potrebno je samo popuniti nagradni kupon koji se dobija prilikom kupovine mt:s paketa i ubaciti ga u promo kutiju koja se nalazi u 35 poslovnica Telekoma Srbija.


# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.