Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics dobio deset CES nagrada za inovacije

Beograd, 19. novembar 2012. – Kompanija LG Electronics dobila je čak deset prestižnih CES nagrada za inovacije, uključujući i nagradu u kategoriji video displeja za svoj Ultra HD (Ultra-High-Definition) televizor, sa ekranom dijagonale 84 inča i čak četiri puta većom rezolucijom od standardnih LED HD televizora. Od 2004. godine, LG Electronics je dobio više od 130 CES nagrada, koje su dokaz da je ova kompanija jedna od vodećih na tržištu kada su u pitanju inovacije i dizajn.

Proizvodi kompanije LG Electronics iz oblasti kućne zabave, mobilnih telefona i kućnh aparata dobili su, u izuzetno jakoj konkurenciji, nagrade u šest kategorija: video displeji, prenosivi medija plejeri i oprema, integrisani kućni sistemi i audio/video multi-room uređaji, zvučnici za kućne bioskope, kućni aparati i bežični mobilni telefoni.

„Počastvovani smo jer već pet godina za redom dobijamo CES nagrade za inovacije”, izjavio je Young Woong Lee, izvršni direktor kompanije LG Electronics Magyar Kft. „Naši ekološki i štedljivi kućni aparati, mobilni telefoni sa quad-core procesorima, stilizovani i „pametni” uređaji, pre svega imaju za cilj da olakšaju svakodnevni život naših korisnika.”

Dobitnik priznanja za najbolji video displej u industriji, LG Ultra HD televizor, poseduje impresivni kvalitet slike zahvaljujući ekranu rezolucije 3840x2160 piksela, koja je četiri puta veća od rezolucije svih postojećih Full HD televizora. Ovakav kvalitet LG Ultra HD televizor duguje naprednom Triple XD Engine sistemu, koji omogućuje superiornu reprodukciju boja i pruža neverovatno precizan prikaz najsitnijih detalja. Dodatno, Resolution Upscaler Plus, tehnologija koju je LG razvio i pre ovog modela, omogućuje da slike iz drugih izvora kao što su eksterni hard diskovi ili internet sajtovi budu prikazane kvalitetnije i sa više detalja.

U kategoriju mobilnih telefona, LG Electronics je nagrađen za tanki i stilizovan LG Optimus G smart telefon, moćnih performansi i elegantnog dizajna, koji postavlja nove temelje kada je u pitanju ova oblast potrošačke elektronike. Snapdragon S4 Pro procesor brzine 1.5GHz, poseduje Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSM), koji omogućuje svakom od jezgara da radi odvojeno, kako bi ostvario maksimalne performanse uz duže trajanje baterije. Pored izvanredne efikasnosti baterije, Optimus G poseduje i najsavremeniji ekran. Najnovija True HD IPS+ tehnologija podrazumeva unapređenu rezoluciju, poboljšano osvetljenje i jasnoću prikaza na ekranima, kao i 100 odsto prirodan prikaz boja. Bez obzira da li korisnici žele telefon koji je funkcionalan, lep ili zabavan, LG Optimus G odgovara svim zahtevima.

CES nagrade za inovacije dodeljuju se svake godine, uz podršku Asocijacije za potrošačku elektroniku (Consumer Electronics Association), od strane žirija koji okuplja vodeće dizajnere, inžinjere i novinare iz ove oblasti. Oni ocenjuju najnovije proizvode na osnovu upotrebne vrednosti, inovativnog dizajna, estetike, kvaliteta i doprinosa poboljšanju svakodnevnog života korisnika.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs