Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics i REC proizvode solarne ćelije

  • Updated
  • 2009 01. 20

Južnokorejska kompanija LG Electronics potpisala je petogodišnji ugovor vredan 340 miliona dolara, sa norveškom kompanijom REC Wafer o isporuci silicijumskih podloga namenjenih za proizvodnju solarnih ćelija.
Podloge predstavljaju listove silicijuma koji se seku radi izrade solarnih ćelija, a očekuje se da će njihova isporuka (u ograniučenom obimu) početi naredne godine.

Kompanija LG Electronics se upustila u nadmetanje na tržištu solarnih ćelija i panela, otkako je u junu prošle godine od svoje sestrinske kompanije LG Chem kupila njen ogranak za proizvodnju solarnih ćelija.

LG je u oktobru prošle godine saopštio da će u svojoj fabrici plazma panela u gradu Gumi u Južnoj Koreji, reorganizovati jednu proizvodnu liniju koja se trenutno ne koristi, u dve linije za proizvodnju solarnih ćelija. Na tim linijama će se proizvoditi solarne ćelije zasnovane na nanokristalima. Radi se o ćelijama izgrađenim od supstrata silicijuma koji je presvučen slojem nanokristala.

Dve nove linije će zajednički obezbediti podloge dovoljne za izradu solarnih ćelija koje godišnje mogu proizvesti 120 megavata (MW) snage, a očekuje se da će prva od te dve linije početi sa radom u prvom tromesečju 2010. godine.

Kompanija LG Electronics je prošle godine uspešno okončala pregovore sa nemačkom kompanijom Conergy o zajedničkom ulaganju u postojeću fabriku solarnih panela kompanije Conergy u Frankfurtu. Međutim, aktuelna svetska finansijska kriza je dovela do izmene postignutog dogovora, tako da trenutno nije poznato da li će dve kompanije započeti zajedničku proizvodnju solarnih ćelija.

O kompaniji LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 82 hiljade ljudi, koji rade u preko 110 operativnih centara uključujući i 81 predstavništvo širom sveta. LGE sačinjavaju četiri poslovne jedinice - Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display i Digital Media, koje su u 2006. ostavarile globalnu prodaju od 38,5 milijardi američkih dolara. LG Electronics je najveći svetski proizvođač CDMA mobilnih telefona, optičkih uređaja i DVD plejera.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe Danijela Popović Jurić – 065 36 36 143, e mail: danijela.popovic@communis.rs i Gordana Šoštarić 065 36 36 119, e mail: gordana.sostaric@communis.rs