Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics istraživanje o današnjim trendovima pri kupovini novogodišnjih poklona

  • Updated
  • 2009 12. 22

Beograd, 22. decembar 2009. - Nacionalno istraživanje koje je sprovela kompanija LG Electronics u novembru otkriva da će većina potrošača u Srbiji kupovinu novogodišnjih poklona obaviti na kraju decembra, nadajući se sniženjima, i planira da u proseku na elektronske uređaje potroši oko 37.000 dinara.

LG Electronics istraživanje sprovedeno po maloprodajnim objektima robe široke potrošnje na teritoriji cele Srbije, pokazuje da 70 odsto građana planira da za novogodišnje praznike potroši istu ili veću sumu novca na električne aparate. Zanimljivo je da građani planiraju kupovinu poklona za, u proseku, četiri osobe, kao i da 80 odsto koristi platnu ili kreditnu karticu umesto gotovine, dok 39 odsto planira da za kupovinu električnih uređaja podigne kredit.

Po rezultatima LG Electronics istraživanja, najpopularniji električni proizvodi za poklon ove sezone su LCD i plazma televizori, zatim mobilni telefoni, laptop računari i mali kućni aparati poput pegli, fenova za kosu, aparata za kafu i blendera.

Gotovo 90 odsto ispitanika je već donelo odluku koju od robnih marki električnih proizvoda želi da kupi, a isti broj planira da svoje kupovine obavi u tržnim centrima, prilikom kojih namerava da kupi tri električna proizvoda.

Preko 80 odsto potrošača planira da svoju kupovinu novogodišnjih poklona obavi u Beogradu, od kojih su u najvećem broju oni između 20 i 40 godina i tročlane i četvoročlane porodice, dok su muškarci i žene ravnopravno podeljeni u tome ko će ići u kupovinu.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE sačinjava pet poslovnih jedinica - Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2008. godini ostvario ukupnu prodaju od 44.7 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1TM, čime stiče ekskluzivna prava u ovoj asocijaciji. Za više informacija, posetite www.lg.com.