Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics nastavlja da osvaja nagrade

Beograd, 22. mart 2013. – Red Dot nagradom za izvanredan dizajn nagrađeno je čak 27 ovogodišnjih proizvoda kompanije LG Electronics. U konkurenciji od 4662 proizvoda i 1800 proizvođača iz 54 zemalja, nezavisni tridesetočlani žiri dodelio je LG proizvodima čak 24 Red Dot nagrade za dizajn i dva posebna priznanja, a LG OLED televizor je dobio prestižnu „Best of Red Dot“ nagradu za 2013. godinu.

„I pored toga što se trudimo da korisnicima pružimo najnovija tehnička dostignuća, uvek veliku pažnju poklanjamo i dizajnu proizvoda koji je postao veoma važan kada je u pitanju borba u tržišnoj utakmici,” izjavio je dr Scott Ahn, šef odeljenja za korporativni dizjan u kompaniji LG Electronics. „Red Dot nagrade za dizajn su dokaz uspeha naše kompanije u ovom domenu.“

Prvobitno predstavljen na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, zakrivljeni LG OLED televizor (model EA9800) uvodi jedinstveni dizajn koji se ističe ekranom debljine svega 4 milimetra i neverovatnom estetikom čitavog uređaja. Ergonomski iskrivljeni ekran EA9800 televizora da pruža savršeni kvalitet slike. Uz pomoć blagog konkavnog iskrivljenja, cela površina ekrana je jednako udaljena od očiju gledaoca, što umanjuje vizuelnu distorziju koja nastaje zbog ivica ekrana i omogućuje nam da vidimo i najsitnije detalje.

Prvi LG HD smart telefon, Optimus G Pro koristi Full HD IPS ekran dijagonale 5,5 inča i predstavlja odgovor kompanije LG na rastuću potražnju za smart telefonima sa velikim ekranima. Tanki okvir koji je ukrašen samo metalnim dekorativnim elementima na ivicama čini da ovaj model odiše elegancijom. Optimus L3II je deo najnovije Optimus L SeriesII koja spaja lepotu originalne L serije sa još otmenijim izgledom. Optimus L3II nastavlja dizajnersko nasleđe kompanije LG uz četiri nova elementa koja čine uređaj još lepšim i zabavnijim za korišćenje uz laserski sečene ivice, sjajan dizajn zadnjeg dela, kao i pametno LED osvetljenje home dugmeta.

Najnoviji frižider sa Door in Door sistemom omogućava više mesta za skladištenje namirnica, ali i donosi veliki broj novih mogućnosti. Zahvaljujući ovom sistemu omogućen je lakši pristup namirnicama uz minimalni gubitak hladnog vazduha kada je frižider otvoren. Minimalistički spoljašnji dizajn u kojem dominira metal omogućava da se ovaj frižidr uklopi u enterijer bilo koje kuhinje.

Ostali LG proizvodi nagrađeni Red Dot nagradom uključuju Touch Monitor (ET63), Laserski TV od 100 inča (HECTO), Sound Bar (NB6540), Mouse Scanner (LSM-300), i drugi.

Uspeh ostvaren osvajanjem Red Dot nagrada, u stopu prati i broj iF nagrada za dizajn LG Electronics proizvoda za 2013. godinu. U konkurenciji od preko 3000 prijava, čak 23 LG proizvoda je odlikovano. Među njima su LG OLED TV (model EM9700), francuski 4-Door refrigerator sa Door in Door sistemom, HOM-BOT SQUARE robot usisivač, Optimus G, L9 i L7 smart telefoni. Četiri nagrade za dizajn kanala komunikacije takođe su dodeljeni kompaniji LG Electronics. LG OLED TV mikrosajt (www.LGOLED.tv)

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs