Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics objavljuje najviše prihode za treći kvartal u svojoj istoriji

  • Updated
  • 2009 11. 05
11,2 milijardi američkih dolara prihoda, 685 miliona američkih dolara operativnog profita usled dobrih rezultata prodaje televizora i mobilnih telefonaBeograd, 5. novembar 2009. – Kompanija LG Electronics, Inc. (LG) objavila je rekordne prihode i operativne profite u trećem kvartalu ove godine, što ukazuje na uspešan rast i konkurentnost kompanije u vreme aktuelne globalne recesije.

Rekordne prodaje i profiti za tri meseca i na internom i globalnom nivou su zabeležene u kvartalu završenom 30. septembra 2009. godine. U odnosu na prethodnu godinu, prodaja na globalnom nivou (uključujući i međunarodne LG filijale) je skočila za 15,7 odsto, na ukupno 13,9 triliona korejskih won-a (KRW) (11,2 milijardi američkih dolara). Operativni profiti su porasli za 850 milijardi won-a (685 miliona američkih dolara) ostvarivši dobit od 6,1%, što je za 1,3% više od trećeg kvartala prošle godine.

U okviru kompanije LG Electronics, Inc. posluje pet kompanija, a to su Home Entertainment Company, Mobile Communications Company, Home Appliance Company, Air Conditioning Company i Business Solutions Company. Dve kompanije koje su zabeležile najviši rast su Home Entertainment Company, koja je u trećem kvartalu ostvarila povećanje prodaje od 23,9%, ukupne vrednosti od 4,93 triliona won-a (3,97 milijardi američkih dolara) i Mobile Communications Company koja je zabeležila prihod od prodaje u visini od 4,65 triliona won-a (3,75 milijardi američkih dolara). U isporuci mobilnih telefonskih aparata ova kompanija beleži rast od 37 procenata u odnosu na prethodnu godinu, kao i 6% u odnosu na prethodni kvartal, sa 31,6 miliona isporučenih uređaja, zahvaljujući značajnom rastu na novim tržištima Evrope.

Kompanije Home Appliance Company, Air Conditioning Company i Business Solutions Company su takođe zabeležile odlične rezulate, a sve zahvaljujući konkurentnosti cena, višem nivou prodaje na novim tržištima, kao i procesu stalnog smanjivanja troškova u odnosu na prethodnu godinu.

Više infomacija na www.lge.rs

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE sačinjava pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2008. godini ostvario ukupnu prodaju od 44.7 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivna prava u ovoj asocijaciji. Za više informacija, posetite www.lg.com.

KONTAKT:
Executive Group
PR agencija LG Electronics za Srbiju
Igor Savić
+381 60 707 1035
igor_savic@executivegroup.co.rs