Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics objavljuje siguran rast prihoda u prvom kvartalu ove godine

  • Updated
  • 2010 04. 29

Ekonomski oporavak doprineo je izvanrednim perfomansama poslovnih jedinica Home Entertainment Company, Home Appliance Company i Business Solutions Company

Beograd, 29. april 2010. – Kompanija LG Electronics, Inc. (LG) objavila je prihode i operativne profite u prvom kvartalu ove godine, koji ukazuju na uspešnu strategiju rasta i porast tržišne potražnje. Rezultati ovog kvartala ukazuju na značajan porast u poređenju sa prvim kvartalom 2009. godine.

Porast prodaje i profita ustanovljeni su u periodu od tri meseca, zaključno sa 31. martom 2010. godine. Prodaja na globalnom nivou porasla je za 3,7 odsto, na ukupno 11,9 milijardi američkih dolara. Kompanija LG je ostvarila operativni profit od 462 miliona američkih dolara, čime je ostvaren rast od 2,6 odsto.

U okviru kompanije LG Electronics posluje pet kompanija: Home Entertainment Company, Mobile Communications Company, Home Appliance Company, Air Conditioning Company i Business Solutions Company. LG kompanija koja je zabeležila ubedljivo najveći rast u prodaji je Home Entertainment Company, koja je povećala prodaju za čak 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, ostvarivši prihod od 4,5 milijardi američkih dolara. Rast u ovoj kompaniji može se pripisati novoj liniji Ful LED LCD televizora koji u velikom broju pristižu i na naše tržište. Veća potražnja za IT proizvodima dovela je do snažanog rasta prihoda i u LG Business Solution Company, koji su u ovom kvartalu dostigli 1,1 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 15,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Konstantne pozitivne performanse sa rastom od osam odsto i prodajom u visini od 2,1 milijardi američkih dolara pokazala je i Home Appliance Company. Manji pad prodaje zabeležile su Air Conditioning Company i Mobile Communications Company. Dolaskom letnje sezone očekuje se povećanje prodaje Air Conditioning Company, dok Mobile Communications Company veruje da će lansiranjem i promocijom novih pametnih telefona zabeležiti veći rast prodaje.

LG Electronics očekuje porast tržišne potražnje i u preostalim kvartalima tekuće godine kao rezultat globalnog izlaska iz ekonomske krize. LG je od ove godine usvojio međunarodne standarde finansijskih izveštavanja sa ciljem da objedini svoje globalne finansijske standarde. Kompanija LG će nastaviti da uvodi nove proizvode na glavna ciljna tržišta kao i da ulaže u istraživanje i razvoj svojih brendova.

Više infomacija možete pronaći na www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2008. godini ostvario ukupnu prodaju od 44.7 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivna prava u ovoj asocijaciji. Za više informacija, posetite www.lge.com.


KONTAKT:
Executive Group
PR agencija LG Electronics za Srbiju
Igor Savić
+381 60 707 1035
igor_savic@executivegroup.co.rs
www.lge.com
www.lge.rs