Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics otvorio prvu akademiju za klimatizaciju u Srbiji

LG Air Conditioning Akademija donosi nove mogućnosti domaćim stručnjacima iz oblasti termotehnike

Beograd, 2. decembar 2010. – U okviru predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji, danas je na Novom Beogradu svečano otvorena LG Air Conditioning akademija, prva stručna ustanova za besplatno usavršavanje studenata i eksperata različitih profila iz oblasti termotehnike. Svečanom otvaranju prisustvovali su: generalni direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji Predrag Todorović, direktor LG Electronics Air Conditioning sektora za Evropu Alan Song, zamenik Ambasadora Republike Koreje u Srbiji Lee Hyeon Jun, predstavnik SIEPA Tatjana Radovanov, kao i brojni partneri kompanije, predstavnici medija i budući predavači na akademiji.

Generalni direktor predstavništva LG Electronics u Srbiji, g. Predrag Todorović, istakao je: „LG donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju na polju klimatizacije, ispunjavajući najviše standarde kvaliteta i zaštite životne sredine. Ponosni smo jer smo sada u mogućnosti da uz to ponudimo i izučavanje praktične primene naših proizvoda, kroz besplatne ekspertske kurseve iz oblasti klimatizacije i grejanja.”

„Ovaj projekat je deo LG-eve misije u oblasti klimatizacije, a to je da dizajniramo komfor uz pomoć tzv. zelenih tehnologija. Korišćenjem najsavremenijih tehnologija, vodećih na tržištu, LG Air Conditioning kompanija sarađuje sa svojim partnerima i potrošačima, kako bi krajnjim korisnicima omogućila najudobnije životno okruženje”, izjavio je regionalni direktor LG-a Alan Song.

LG Air Conditioning Akademija namenjena je studentima, ali i stručnjacima. Studenti i svršeni diplomci mašinskih fakulteta, smera termotehnike, moći će da u direktnoj primeni osete praktični deo nauke koju izučavaju na fakultetu, uz mogućnost da sami puštaju u rad sisteme putem kompjutera i biraju opremu koja je potrebna za neki projekat preko kompjuterskih software-a. Predavanja za studente će biti održavana kako na LG akademiji, tako i na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, pa će LG Srbija Mašinskom fakultetu u Beogradu i donirati jedan VRF sistem, za potrebe prakse u laboratoriji fakulteta.

Za stručnjake (projektante, izvođače radova, inženjere na održavanju, servisere) predviđeni su treninzi (obuke) iz oblasti projektovanja, montaže, puštanja u rad, održavanja i servisiranja sistema klimatizacije.

Na treninzima će se vršiti teorijska i praktična obuka, a posle završnog treninga polaznici će moći samostalno da obavljaju poslove iz predmeta koji su pohađali. Svi treninzi su besplatni za polaznike, a firme i pojedinci se sami mogu prijavljivati na treninge za koje budu zainteresovani.

Više infomacija možete pronaći na www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2008. godini ostvario ukupnu prodaju od 44.7 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivna prava u ovoj asocijaciji. Za više informacija, posetite www.lge.com

.