Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics predstavio inovativnu webOS Smart TV platformu

Beograd, 13. januar 2014. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je najnoviju Smart TV platformu tokom nedavno održanog Međunarodnog sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Novi operativni sistem pruža intuitivni interfejs koji omogućava jednostavno korišćenje i osvežavajuće korisničko iskustvo, dok ujedno omogućava developerima da na veoma lak način kreiraju aplikacije koje dodatno doprinose kompatibilnosti LG Smart televizora i ostalih uređaja.

„Lepota webOS operativnog sistema sastoji se u slobodi i neverovatnoj jednostavnosti koju omogućava korisniku. Uvereni smo da će korisnici stoga uživati u navigaciji i istraživanju najrazličitijeg sadržaja koji pruža webOS platforma“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u okviru kompanije LG Electronics Home Entertainment.

Nova webOS platforma biće uvedena u više od 70 odsto LG Smart televizora tokom 2014. godine, što će u velikoj meri pojednostaviti celokupno Smart TV iskustvo. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, pretraživanje i pregledanje sadržaja, kao i povezivanje sa ostalim uređajima će uz pomoć ovog operativnog sistema biti lakše nego ikada do sad. Kada korisnik po prvi put uključi LG Smart televizor sa webOS operativnim sistemom, na ekranu se pojavljuje BeanBird pomoćnik koji pomaže pri procesu podešavanja. Sve što je potrebno jeste da korisnik mahne svojim Magic Remote daljinskim upravljačem ili pritisne dugme „OK“ kako bi dobio potrebnu informaciju od ovog „krilatog“ pomoćnika. Pored toga, webOS prepoznaje i eksterne uređaje povezane sa televizorom, omogućavajući korisniku da im pristupi uz pomoć jednostavnog interaktivnog menija.

Zahvaljujći opciji Launcher, klizećem meniju koji se nalazi u donjem delu ekrana, korišćenje televizora uz pomoć webOS predstavljaće pravo zadovoljstvo. Korisnici će moći da biraju između klasičnog TV i Smart TV sadržaja, kao i sadržaja na eksternim uređajima bez potrebe da se vraćaju na Home meni. WebOS takođe omogućava istovremeno prikazivanje različitog sadržaja, bilo da je u pitanju televizijski program, igranje video igara ili pretraživanje interneta. Osim toga, zahvaljujući  opciji Live Menu, korisnik nesmetano može pristupiti informaciji o kanalu, pretrazi i različitim opcijama za vreme gledanja TV programa.

LG razvojni tim webOS operativnog sistema u Silikonskoj Dolini je takođe stvorio poseban meni Today koji korisnicima preporučuje popularne TV emisije, propušten sadržaj, kao i filmove koji će se emitovati. Meni Today se može se proširivati i smanjivati uz pomoć Magic Remote daljinskog upravljača u zavisnosti od potrebe. LG webOS takođe pruža pristup LG Store prodavnici, što omogućava korisnicima da izaberu niz različitih aplikacija i igrica koje se mogu igrati na Smart TV platformi. Na taj način, zahvaljujući uredno kategorizovanom digitalnom sadržaju, korisnici će moći da uživaju u različitom 3D sadržaju, igrama i filmovima.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.