Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics predstavio revolucionarnu True HD IPS tehnologiju

LG True HD IPS ekrani uvode nove standarde u prizvodnji ekrana za mobilne telefone

Beograd, 13. oktobar 2011. – Kompanija LG Electronics je nakon prvog 3D ekrana za mobilne telefone na modelu Optimus 3D i izuzetnog NOVA ekrana na modelu Optimus Black, napravila još jedan neverovatan iskorak na ovom polju predstavivši True HD IPS tehnologiju.

True HD IPS ekran je prvi put ugrađen na Optimus LTE smart telefonu, poslednjem modelu iz LG Optimus porodice. Najnovija True HD IPS tehnologija razvijena je u kompaniji LG Display i podrazumeva unapređenu rezoluciju, poboljšano osvetljenje i jasnoću prikaza na ekranima mobilnih telefona. Posebna pogodnost ovih ekrana je potpuno prirodan prikaz boja.

„Očekuje se da će smart telefoni postati medijska platforma budućnosti, tako da je neophodan dalji razvoj ekrana visoke rezolucije za ovu vrstu proizvoda“, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „LG Optimus LTE sa True HD IPS ekranom će omogućiti korisnicima da uživaju u savršenim HD sadržajima čak i dok su u pokretu.“

Jedna od glavnih karakteristika True HD IPS ekrana je originalna 1280 x 720 HD rezolucija i 16:9 odnos prikaza slike, što su standardi koji se koriste u proizvodnji televizora. Ova tehnologija omogućava i oštriji i jasniji prikaz teksta zahvaljujući primeni RGB prikaza boja i neverovatnih 329 piksela po inču kvadratnom.

Primenom True HD IPS tehnologije omogućen je potpuno prirodan prikaz boja, kao i njihovo automatsko podešavanje, zahvaljujući inovativnom Mobile HD Graphic Engine softveru kompanije LG. Kao posebna pogodnost ovih ekrana izdvaja se i HD Movie Editor, koji omogućava korisnicima jednostavno snimanje HD sadržaja visokog kvaliteta.

U nedavno objavljenom izveštaju Intereka, jedne od vodećih svetskih agencija za izdavanje sertifikata, ocenjeno je da IPS tehnologija poseduje bolje performanse od AMOLED tehnologije kada su u pitanju jasnoća boja, osvetljenje i efikasnost baterije.

***

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.