Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Electronics predstavlja prvi dual-core i najbrži smartphone na svetu

LG Optimus 2X sa Tegra 2 nudi vrhunsko multimedijalno i korisničko iskustvo

21. decembar 2010. – LG Electronics (LG) predstavio je LG Optimus 2X, prvi smartphone na svetu sa dual-core procesorom. Osim još moćnije podrške za neverovatni multimedijalni doživljaj, LG Optimus 2X poseduje snažan Tegra 2 procesor, koji omogućava brže surfovanje internetom i korišćenje aplikacija, a takođe omogućava korisnicima multitasking bez ikakvog usporavanja aplikacija.

„Dual-core tehnologija je novi iskorak u razvoju tehnologije mobilnih telefona, a biti prvi koji nudi smartphone sa najnovijom tehnologijom nije malo dostignuće“, rekao je dr Jong-seok Park, CEO i predsednik LG Electronics Mobile Communications kompanije. „Sa jedinstvenim funkcijama kao što su HDMI mirroring i izuzetim grafičkim performansama, LG Optimus 2X je dokaz da je kompanija LG posvećena razvoju veoma naprednih smart telefona, a tako će biti i u 2011. godini“.

Razvijen od strane renomiranog proizvođača grafičkih čipova NVIDIA, dual-core Tegra 2 procesor sa operativnim sistemom koji je ugrađen u LG Optimus 2X radi na 1GHz brzine i pritom poseduje veoma malu potrošnju energije i visoke performanse za video i audio reprodukciju. Korisnici će u odnosu na sadašnje single-core procesore koji rade na istim brzinama sada biti u prilici da izuzetno brzo pretražuju internet i nesmetano igraju zahtevne igrice, a imaće i brži odziv touch ekrana i besprekorni multitaksking više aplikacija.

LG Optimus 2X nudi reprodukciju video materijala sa 1080p rezolucije sa HDMI mirroring opcijom koja prosleđuje sadržaj na eksterni ekran i to pune HD rezolucije. LG Optimus 2X podržava bežično povezivanje sa bilo kojim uređajem koji je kompatibilan sa DLNA tehnogijom, kao što su HD televizori, pri čemu pruža fenomenalan osećaj zabave zahvaljujući korišćenju HDMI mirroring opcije, akcelerometra i gyro senzora.

LG Optimus 2X ima dve kamere, microSD proširivu memoriju, micro-usb port i snažnu bateriju kapaciteta od 15000 mAh. Telefon će posedovati Android 2.2 operativni sistem, dok će Android 2.3 (Gingerbread) operativni sistem moći da se instalira čim se za to steknu uslovi.

Ključne specifikacije:
   1Ghz Dual-core procesor (NVIDIA Tegra 2)
   Ekran dijagonale 4 inča WVGA
   8GB memorije (do 32GB putem microSD proširenja)
   Baterija kapaciteta od 1,500 mAh
   8 megapixel kamera i 1.3 megapixel prednja kamera
   HDMI mirroring
   1080p MPEG-4/H.264 snimanje i reprodukcija

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.