Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG G Flex2 - sledeći korak u evoluciji zakrivljenih smart telefona

Beograd, 14. januar 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) nastavlja da pomera granice novim LG G Flex2 smart telefonom koji je predstavila na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu. LG G Flex2 može se pohvaliti uglađenim, stilizovanim oblinama i moćnim Qualcomm® Snapdragon™ 810 64-bitnim procesorom sa osam jezgara, koji omogućava brze i precizne performanse. Njegov ekran dijagonale 5,5 inča poseduje Full HD rezoluciju, dok unapređen softver nudi niz pogodnosti zahvaljujući opcijama kao što su Gesture View i Glance View.

Lepota u detaljima

LG G Flex2 prevazilazi revolucionarni radijus zakrivljenog profila od 700mm koji je odlikovao njegovog prethodnika. Novi smart telefon harmonično inkorporira simfoniju oblih linija u radijusu od 400-700mm duž prednjih, zadnjih, bočnih i čeonih ivica.
Međutim, zakrivljenost G Flex2 telefona nema samo estetsku svrhu. Zahvaljujući ergonomičnom dizajnu, mikrofon je smešten bliže ustima, što mu omogućava bolji prijem zvuka nego standardni smart telefoni koji ne mogu da spreče dopiranje velike količine spoljne buke putem mikrofona. Još tanji, zakrivljeni ekran dijagonale 5,5 inča savršen je, kako za oko, tako i za ruku. Zakrivljenost ekrana u radijusu od 700mm omogućava zaista impresivno iskustvo gledanja iz bilo kog ugla, dok je zadnja strana, zakrivljena u radijusu od 650mm, udobna za držanje i lakše staje u džep. Rezolucija ekrana je takođe povećana na 1080p Full HD, što svaki detalj korisničkog interfejsa čini živopisnim i oštrim. P-OLED displej, koji LG Flex2 telefonu daje jedinstveni oblik i izdržljivost, još je precizniji nego na originalnom G Flex modelu.

Najnaprednija tehnologija do sada

G Flex2 je prvi zvanično najavljeni smart telefon opremljen Snapdragon 810 64-bitnim osmo-jezgrarnim procesorom, Android 5.0 operativnim sistemom i naprednim Qualcomm® Adreno™ 430 GPU koji pruža impresivne grafičke performanse, što čini ovaj telefon neverovatno brzim i efikasnim za multimedijalne prikaze, kao i za multitasking. Snapdragon 810 takođe ima integrisanu 3x20MHz Carrier Aggregation podršku za brže i efikasnije povezivanje.

Štaviše, staklena navlaka na G Flex2 telefonu je za oko 20 odsto istrajnija, zahvaljujući tehnologiji specijalnih hemijskih supstanci koju je razvila kompanija LG.

Self Healing zadnja maska, koja čini da telefon izgleda kao nov i pored tragova i ogrebotina od svakodnevne upotrebe, takođe je unapređena, što omogućava brže zaceljivanje. LG je smanjio ovaj period sa tri minuta na samo deset sekundi na sobnoj temperaturi.

Još jedna inovativna tehnologija koju poseduju samo LG telefoni jeste i impresivno brza Laser Auto Focus kamera, koja je premijerno predstavljena na popularnom LG G3 modelu. Uz pomoć ove tehnologije, G Flex2 beleži najbolje trenutke, čak i pri slabom osvetljenju, mereći distancu između objekta i kamere laserskim zrakom. U kombinaciji sa dokazanom LG OIS+ tehnologijom i duplim LED blicem, G Flex2 proizvodi slike koje staju rame uz rame sa mnogim digitalnim foto-aparatima.

Praktična rešenja za udobno korišćenje

Poboljšano korisničko iskustvo G Flex2 zakrivljenog telefona odnosi se i na softver. Ovaj telefon poseduje najbolja, jedinstvena softverska rešenja kompanije LG:

•    Gesture Shot opcija omogućava savršene selfie fotografije jednostavnim pokretom ruke koji telefon prepoznaje na udaljenosti i do 1,5 metara.
•    Gesture View karakteristika omogućava lako pregledanje snimljenih kadrova, odmah nakon fotografijsanja.
•    Glance View prikazuje ključne informacije kao što su vreme, poruke ili propušteni pozivi, jednostavnim prelaskom prsta preko ekrana, čak i kada je on isključen.
•    Fast Charge opcija omogućava ugrađenoj bateriji jačine 3.000mAh, jedinoj zakrivljenoj mobilnoj bateriji na svetu, da se napuni do 50 posto kapaciteta za manje od 40 minuta.

„Originalni G Flex telefon je simbol pionirskog poduhvata kompanije LG, dok G Flex2 model poseduje dodatno oplemenjenu zakrivljenu formu, verno odražavajući našu filozofiju inovacije za bolji život,” rekao je Džuno Čo, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mo-bile Communication. „G Flex2 ne samo da izgleda impresivno, već ima i moćnu unutrašnjost koja ga plasira u sam vrh smart telefona. Jednostavno, on vas ne može ostaviti ravnodušnim.”

LG G Flex2 biće dostupan početkom sledećeg meseca u Koreji, a zatim i na globalnom tržištu. Uređaj će biti dostupan u dve boje: platinasto siva i flamenko crvena.

Ključne karakteristike (mogu varirati u zavisnosti od tržišta):

•    Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 810 sa 2.0GHz 64-bitnom centralnom jedinicom sa osam jezgara
•    Ekran: 5,5 inča, Full HD zakrivljeni P-OLED (1080 x 1920 / 403ppi)
•    Memorija: 16/32MB eMMC ROM / 2GB DDR4 RAM / microSD slot (do 2TB)
•    Kamera: Zadnja 13,0 MP, OIS+, Laser Auto Focus / Prednja 2,1 MP
•    Baterija: 3.000mAh (ugrađena)
•    Operativni sistem: Android 5.0 Lollipop
•    Dimenzije: 149,1 x 75,3 x 7,1-9,4mm
•    Masa: 152g
•    Mreža: 4G / LTE / HSPA+ 21/42 Mbps
•    Povezivanje: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X) 4.1, NFC, SlimPort, A-GPS / Glonass, USB 2.0
•    Boja: Platinasto siva, Flamenko  crvena
•    Ostalo: Gesture Shot, Gesture View, Glance View itd.                                                

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.