Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG G2 uvodi novi pravac u dizajnu smart telefona

  • Updated
  • 2013 08. 07
  • LG-G2

Njujork, 07. avgust 2013. godine – LG Electronics predstavio je danas LG G2 smart telefon, prvi model u okviru nove premijum G serije ove kompanije. Blizu 700 gostiju iz 30 zemalja je prisustvovalo svetskoj premijeri ovog modela u renomiranoj Frederick P. Rose hali Linkoln centra u Njujorku. LG G2 smart telefon odslikava orjentisanost kompanije LG na potrebe potrošača i upravo su na osnovu istraživanja njihovih navika definisane i glavne karakteristike ovog modela, poput ergonomskog dizajna, niza praktičnih funkcija i intuitivnog korisničkog iskustva.

„Naša definicija inovacije je tehnologija koja istinski odgovara na potrebe korisnika“, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Upravo smo kroz istraživanje dobili neophodne pokazatelje koji su nam pomogli da model G2 učinimo našim najboljim i najuzbudljivijim smart telefonom do sada.“

Nova perspektiva u dizajnu smart telefona

LG G2 donosi napredne opcije uz moderan, funkcionalan i komforan dizajn. Ovaj model pomera granice kada je dizajn smart telefona u pitanju i to kroz postavljenje svih tastera na zadnju stranu uređaja. Ovo rešenje čini model G2 prvim smart telefonom koji ne poseduje tastere na bočnim stranama. Rear Key koncept je proistekao iz činjenice da usled proizvodnje telefona sve većih dimenzija, korisnicima je ujedno i sve teže da pristupe bočnim tasterima. Pomeranje glavnih tastera na poleđinu telefona daje veću kontrolu korisnicima, jer se upravo tu kažiprst nalazi u prirodnom polažaju. Istraživanja su takođe pokazala da ovo pomeranje tastera rezultira i smanjenu ispadanja telefona iz ruke prilikom podešavanja jačine zvuka u toku razgovora.

Dužim pritiskom na taster za podešavanje zvuka, automatski se aktivira QuickMemoTM aplikacija ili kamera, što olakšava pravljenje brzih beleški i fotografija. Iako se power dugme nalazi sa zadnje strane, zahvaljujući KnockON funkciji nije potrebno okretati telefon, već je dovoljno dvaput tapnuti ekran kako bi se upalio.

Ekran poslednje generacije i najveći kapacitet baterije u svojoj klasi

LG Electronics je na ovom modelu predstavio i novi Full HD ekran dijagonale 5,2 inča, koji predstavlja najveći displej za jednoručne operacije u kategoriji telefona širine 2,7 inča. Pored toga, Dual Routing tehnologija smanjuje okvir telefona na neverovatnih 2,65 milimetra. Uz već dokazanu IPS tehnologiju, LG G2 nudi i superiornu grafiku, precizne boje i jasan prikaz slike bez ikakve distorzije.

LG G2 smart telefon koristi i grafički RAM (Graphic RAM - GRAM) za još veću ener-getsku efikasnost. GRAM tehnologija smanjuje potrošnju energije ekrana i do 26 odsto i istovremeno produžava trajanje baterije za 10 odsto. Pored ove tehnologije, LG G2 poseduje i bateriju od čak 3,000mAh, što garantuje veliku izdržljivost prilikom aktivnog korišćenja.

OIS tehnologija i visoka rezolucija za savršene fotografije

LG G2 dolazi sa optičkim stabilizatorom slike (OIS tehnologija) za sprečavanje zamućenja prilikom fotografisanja, što omogućava jasnije i oštrije fotografije čak i kada su napravljenje u pokretu ili pri lošim uslovima vidljivosti. Većina sadašnjih smart telefona koji koriste OIS tehnologiju poseduju kamere u opsegu od 4 do 8 megapiksela, dok LG G2 je jedinstven po tome što nudi kameru rezolucije od čak 13 megapiksela. Pored toga, Super Resolution i Multi-point AF opcije omogućavaju stabilan fokusu prilikom fotografisanja, kao što je slučaj kod digitalnih fotoaparata.

Studijski kvalitet zvuka

U poslednjih nekoliko godina, usled sve brojnijeg kvalitetnog multimedijalnog sadržaja, došlo je do porasta potrebe za vrhunskim zvukom na smart telefonima. Smart telefoni su postali centri najrazličitijig oblika zabave, od filmova i muzike do naprednih video igara, tako da korisnici očekuju, pored viskokokvalitetnih ekrana, i izuzetan zvuk na telefonu. LG G2 je prvi smart telefon na tržištu koji omogućava 24 bit/192kHz Hi - Fi reprodukciju, što predstavlja studijski kvalitet zvuka.

Praktično korisničko iskustvo zasnovano na svakodnevnim potrebama

Istraživanja pokazuju da su najčešće korišćenje funkcije na telefonu one najosnovnije, poput pozivanja, slanja SMS poruka ili odlaska na društvene mreže. Upravo LG G2 nudi niz praktičnih funkcija koje se pre svega fokusiraju na najpopularnije opcije:

    •  Answer Me — automatski odgovara na poziv kada se telefon prisloni na uvo;
    •  Plug & Pop — preporučuje moguće opcije koje se mogu izabrati kada su slušalice ili USB kabl detektovani;
    •  Text Link — informacije iz tekstualnih poruka se mogu lako sačuvati i uvrstiti u kalendar ili biti pretražene na internetu;     •  QuickRemote — LG G2 može upravljati uređajima za kućnu zabavu, a može se koristiti i kao univerzalni daljinski upravljač za više uređaja istovremeno;
    •  Slide Aside — omogućava lakši multitasking jednostavnim prevlačenje otvorenih aplikacija na stranu pomoću tri prsta;     •  Guest Mode — štiti privatnost vlasnika telefona kroz prikazivanje samo pre-dodređenih aplikacija uz pomoć sekundarnog sistema zaključavanja;

Nenadmašne performanse i sledeća generacija LTE tehnologije

LG G2 koristi najnapredniji procesor za mobilne telefone, Qualcomm® Snapdragon™ 800, koji redefiniše iskustvo korišćenja smart telefona kroz zadivljujuće performanse, vrhunsku grafiku i izuzetni kapacitet baterije.

Nakon svetske premijere u Njujorku, LG G2 će u narednih 8 nedelja biti dostupan kod više od 130 operatera širom sveta, počevši od Južne Koreje, Severne Amerike, Evrope i ostalih ključnih tržišta.

Ključne karakteristike:

    •  Procesor: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800
    •  Ekran: Full HD IPS (1080 x 1920 / 423 ppi) ekran dijagonale 5,2 inča
    •  Memorija: 32GB / 16GB
    •  RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
    •  Kamera: (zadnja) 13.0MP sa OIS tehnologijom/ (prednja) 2.1MP
    •  Baterija: 3,000mAh
    •  Operativni sistem: Android Jelly Bean 4.2.2
    •  Dimenzije: 138.5 x 70.9 x 8.9mm
    •  Boje: crna / bela

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.