Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG G3 smart telefon zvanično predstavljen

Beograd, 27. maj 2014. godina – Kompanija LG Electronics (LG) je danas predstavila dugo očekivani LG G3 smart telefon, naslednika popularnog G2 modela. Predstavljanje ovog telefona odvijalo se istovremeno u šest gradova širom sveta – Londonu, Njujorku, San Francisku, Seulu, Singapuru i Istanbulu.

Vođen konceptom „Simple is the New Smart”, LG G3 je kreiran u skladu sa rezultatima istraživanja potreba korisnika, baziranog na filozofiji proizvodnog razvoja kompanije LG - „Learning from You“. Novi LG model je opremljen vrhunskim tehnološkim karakteristikama, pružajući najbolje korisničko iskustvo do sada.

„Najbitnija inovacija na rastućem tržištu smart telefona jeste upravo savršen balans napredne tehnologije i pojednostavljenog korisničkog iskustva”, rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „LG G3 je rezultat naših napora da ovu ideju pretočimo u stvaran proizvod i izuzetno smo zadovoljni rezultatima.”

Najbitinije karakteristike LG G3 modela su:

•    Quad HD ekran dijagonale 5,5 inča sa 538 ppi, četiri puta većom rezolucijom od HD i skoro dva puta većom rezolucijom od Full HD ekrana  
•    Kamera od 13MP, koja poseduje jednistvenu OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) tehnologiju i Laser Auto fokus, koji postiže neverovatnu oštrinu prilikom fotografisanja, mnogo brže nego kamere na konvencionalnim telefonima
•    Uglačana metalik površina na poleđini telefona je vrlo lagana, otporna na otiske prstiju i što je najbitnije, prijatna za oko
•    Prateći Floating Arc formu, ovaj model je jako udoban za držanje i inkorporira inovativni dizajn Rear Key funkcije
•    Redizajnirana grafika korisničkog interfejsa (GUI) je u skladu sa konceptom Simple is the New Smart

Verodostojno iskustvo gledanja

Reputacija kompanije LG na polju proizvodnje displeja je neprevaziđena, a kreiranje Quad HD displeja na G3 modelu rezultat je višegodišnjih inovacija na polju tehnologije izrade ekrana. Sa gustinom piksela od 538ppi, Quad HD ekran postavlja nove standarde, oštrim i čistim prikazom slike. Uz dijagonalu od 5,5 inča i iskorišćenu površinu ekrana od 76,4 odsto, ekran G3 modela poseduje i izrazito tanak ram.

Ekran visoke rezolucije zahtevao je primenu podjednako inovativne tehnologije i pri izradi baterije. LG G3 je opremljen prenosivom baterijom od 3,000 Ah i tehnologijom napredne optimizacije, kako bi se dodatno povećao efikasnost rada. Koristeći grafit umesto metala pri izradi baterijske katode, inžinjeri iz kompanije LG su kreirali bateriju koja ide u korak sa visokim performansom Quad HD displeja.

Jednostavno zanosan

Napredna 13MP OIS+ kamera je dizajnirana tako da brzo i lako zabeleži iznenadne i specijalne momente. Ovo je omogućeno inovativnim Laser Auto fokusom, koji je prvi ovakve vrste u industriji smart telefona. Ova tehnologija omogućava G3 telefonu da zabeleži najbitnije trenutke, čak i pri slabom svetlu, mereći razdaljinu između subjekta i kamere laserskim zracima. Dakle, nema više zamrljanih fotografija vašeg deteta dok postiže svoj prvi gol na fudbalskoj utakmici ili zauvek izgubljenih snimaka samo zato što vaš fotoaparat nije mogao dovoljno brzo da fokusira željeni kadar. U kombinaciji sa dokazanom i popularnom OIS+ tehnologijom koja je premijerno prikazana na telefonu G Pro 2, model G3 će sigurno impresionirati čak i najveće perfekcioniste.

Proces izrade fotografija je takođe pojednostavljen, jer G3, dok fokusira subjekat, ujedno i fotografiše. Štaviše, prednja kamera od 2,1 MP ima i nekoliko novih pobošljanja, kao što su veći senzor slike i veći otvor, koji propušta više svetlosti. Još jedna jedinstvena opcija je dodata standardnom selfie režimu, pa kada budete spremni za fotografisanje, samo stisnite svoju ruku u pesnicu, a G3 će prepoznati ovu gestikulaciju i početi da obrojava tri sekunde. Što se tiče video zapisa, G3 nudi vrhunski kvalitet zvuka sa mikrofonom koji proverava vašu okolinu, kako bi ocenio optimalni nivo zvuka i napravio što čistiji video zapis. Sa ugrađenim Boost AMP zvučnicima od 1W, korisnici će moći da uživaju u čistim tonovima u svojim video snimcima i muzičkim numerama.

Jednostavan dizajn

Floating Arc dizajn, sa ergonomičnim svodom i tankim profilom omogućava izuzetno udoban hvat, što olakšava svakodnevnu upotrebu G3 telefona. Rear key funkcija je i dalje simbol inovativnog LG dizajna, sa redizajniranim kontrolama za uključivanje uređaja i podešavanje zvuka. Metalik maska sa matiranom završnom obradom, koja omogućava da G3 uvek izgleda čisto i bez otisaka prstiju, u ponudi će biti u 5 boja : metalik crna, svileno bela i šljašteće zlatna. Kako bi upotpunio spoljni dizajn telefona, LG je usvojio minimlistički dizajn korisničkog interfejsa sa flat grafikom. Kružni motiv na novom korisničkom interfejsu kreiran je po uzoru na oblik i koncept LG logoa, oslikavajući njegov jedinstven vizuelni stil i identitet.

Uprošćeno korisničko iskustvo zarad sitnih zadovoljstava

Osim napredne tehnologije jezgra, LG je novim karakteristikama korisničkog iskustva pomerio svoj pristup „Learning from You“ na viši nivo. Najbitnije su sledeće:

•    Smart Keyboard: Ova napredna tehnologija će učiti od vas dok kucate, kako bi sprečila nastanak grešaka. Tastatura smanjuje greške prilikom kucanja do 75 odsto, tako što prati i analizira navike kucanja i intuitivno prepoznaje reči koje korisnik namerava da napiše. Položaj tastature može da se prilagođava ruci korisnika i poziciji palčeva.

•    Smart Notice: Kao lični asistent, Smart Notice daje sugestije i preporuke, bazirane na navikama korisnika, korisničkim šablonima i lokaciji, kako bi im omogućio informacije onda kada su im najpotrebnije. Smart Notice opcija će vas podsetiti i na telefonski poziv koji ste ranije odbili, pitajući vas da li biste hteli ponovo da pozovete tu osobu. Ukoliko imate veliki broj dokumenata ili aplikacija koje ne koristite, a zauzimaju vam dragoceno mesto na memoriji, Smart Notice će vas pitati da li biste želeli da ih izbrišete ili deinstalirate. Ipak, ono što ovu opciju izdvaja od ostalih ličnih asistenata jeste opcija govora. Umesto da samo prikazuje temperaturu i vremensku prognozu, Smart Notice će vam dati preporuku, poput „Možda bi trebalo da ponesete kišobran, jer će verovatno padati kiša večeras.“

•    Smart Security: Shvatajući važnost bezbednosti poverljivih informacija u slučaju da dođe do zamene telefona, krađe ili ukoliko ga izgubite, LG G3 ima veliki broj naprednih bezbednosnih karakteristika , kao što su:

          •    Knock CodeTM, koji omogućava korisnicima da otključaju svoj uređaj uz pomoć šablona. Korisnici mogu da kreiraju i svoje lične šifre koje mogu da unose na bilo kom delu ekrana. Korisnici G3 telefona mogu da koriste i KnockON opcije kako bi proverili koliko je sati ili da bi pristupili početnom meniju.

          •    Content Lock će sačuvati lične podatke od očiju javnosti, dok pokazujete telefon svojim prijateljima. Kada je G3 povezan sa kompjuterom, Content Lock sprečava mogućnost uvida u zaštićene dokumenata. Zaključani dokumenti se čuvaju na internoj memoriji G3 telefona ili na micro SD kartici.

          •    Kill Switch daje mogućnost vlasnicima G3 telefona da onesbosobe svoj telefon prilikom krađe. Uz pomoć ove opcije možete da izbrišete sadržaj telefona, kako lični podaci ne bi bili ugroženi. Kill Switch takođe obuhvata i antivirus skeniranje i zaključavanje na daljinu, zajedno sa mnogim drugim karakteristikama.  

LG će takođe imati u ponudi i kolekciju novih vrhunskih dodataka, koji će pratiti LG G3:

•    QuickCircleTM futrola: Dostupna u 5 boja, ova futrola će omogućiti jednostavan pristup funkcijama koje se često koriste kao što su pozivi, pisanje poruka, pokretanje programa za puštanje muzike i kamera, sve to preko QuickCircle prozora. LG će imati u ponudi i liniju Slim Guard i vrhunskih Slim Hard futrola koje će štititi stilizovani G3 telefon.

•    LG Tone InfinimTM (HBS-900): Kreiran u saradnji sa kompanijom Harman/Kardon, bluetooth stereo slušalice pružaju vrhunski kvalitet zvuka u stilizovanom dizajnu.

•    Bežični punjač: Kompaktan i savitljiv, LG bežični punjač je idealan za lako prenošenje. Kompatibilan sa Qi’s bežičnom tehnologijom punjenja, ovaj uređaj će omogućiti da baterija vašeg telefona uvek bude puna.

Prodaja LG G3 telefona počinje od 28. maja u Južnoj Koreji, nakon čega će biti dostupan u zemljama  širom sveta. Dodatni detalji će biti naknadno objavljeni.

Ključne specifikacije:

•    Procesor: Qualcomm Snapdragon™ 801 (do 2.5GHz Quad-Core)
•    Ekran: 5,5-inčni Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi) ekran
•    Memorija: 16/32GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD slot (128GB maksimalni kapacitet memorije)
•    Kamera: zadnja 13.0MP sa OIS+ i Laser Auto fokusom / prednja 2.1MP
•    Baterija: 3,000mAh (baterija može da se menja)
•    Operativni sistem: Android 4.4.2 KitKat
•    Dimenzije: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
•    Težina: 149g
•    Mreža: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
•    Konekcija: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,
SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
•    Boja: metalik crna, svileno bela, šljašteća zlatna
•    Ostalo: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM , Guest Mode, itd.
 
                                ###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.