Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG G6 donosi neprevaziđeno korisničko iskustvo

  • Updated
  • 2017 02. 20

Beograd, 20. februar 2017. godine – Kompanija LG Electronics (LG) će na svom G6 smart telefonu koristiti novi UX 6.0 korisnički interfejs, osmišljen kako bi dodatno unapredio prednosti prostranog QHD+ FullVision ekrana ovog uređaja. Ovaj flagship model koristi ekran dijagonale 5,7 inča (2880 x 1440) sa odnosom stranica 18:9, dok su dimenzije telefona ergonomski dizajnirane kako bi omogućile maksimalnu udobnost i kompatibilnost s postojećim i budućim digitalnim sadržajem.

 

Diferencirano iskustvo

FullVision displej telefona G6 korisnicima pruža potpuno novo iskustvo gledanja. Veliki ekran omogućava istovremeni prikaz više podataka prilikom surfovanja internetom ili tokom čitanja elektronskih knjiga, a pruža i znatno kvalitetnije iskustvo gledanja video zapisa ili igranja igara. Očekuje se da ovaj model pokrene novu eru premium smart telefona sa odnosom stranica 18:9, jer broj filmova, aplikacija i igara prilagođenih ovom formatu prikaza vrtoglavo raste. Ipak, G6 dolazi sa opcijom koja omogućava i gledanje sadržaja u 16:9 formatu.

 

Poboljšano korisničko iskustvo kamere

UX interfejs kamere je znatno poboljšan zahvaljujući velikom ekranu sa 18:9 odnosom stranica, što značajno povećava praktičnost, ali i zabavu. Prostrani ekran omogućava istovremeno snimanje i pregledanje fotografija, a LG UX 6.0 nudi i opciju Square Camera koja deli ekran na dva identična kvadrata, pa korisnici mogu snimati fotografije u formatu 1:1 i pregledati ih u susednom prozoru. Tu je i novi način snimanja pod nazivom Food Mode, koji nudi visok kvalitet boja i zasićenosti, što ga čini idealnim za fotografisanje hrane. Jednostavno je i snimanje GIF datoteka, kombinovanjem od dve do 100 fotografija u petlju.

 

Napredni multitasking

Poboljšana kamera i unapređeno iskustvo gledanja nisu jedine prednosti modela LG G6. Zahvaljujući prostranom ekranu, prozor za prihvatanje poziva može se otvoriti istovremeno sa aplikacijom kalendara, fotogalerija sa prozorom za razmenu poruka, a veoma je jednostavno i pisati beleške na jednom delu ekrana, dok se u drugom uglu pretražuje internet. G6 će takođe, ako se postavi horizontalno dok je pokrenut kalendar, u levom prozoru prikazivati kalendar, a u desnom detaljni raspored. Kombinacija je, dakle, bezbroj.

 

LG G6 sa FullVision ekranom inspirisan je filozofijom stručnjaka iz filmske industrije koji tvrde da je format 18:9 najbolje rešenje za gledanje starog i novog sadržaja u digitalnoj eri u kojoj živimo. Ovu filozofiju smo primenili na našem najnovijem smart telefonu i različitim mogućnostima iskorišćavanja formata 18:9 podigli je na još viši nivo. Verujem da će korisnici ceniti mnogobrojne načine na koje smo G6 učinili produktivnijim“, rekao je Juno Cho, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

 

Novi LG G6 sa UX 6.0 korisničkim interfejsom biće predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2017 u Barseloni 26. februara. Video zapis o novom UX 6.0 pogledajte na ovom linku.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.