Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG gedžeti za zdrav život

Beograd, 10. januar 2014. godine – LG Electronics je predstavio LG Lifeband Touch narukvicu i LG Heart Rate slušalice, dva proizvoda koji obeležavaju proboj ove kompanije u polje fitnes tehnologije. Premijerno prikazani na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, ovi gedžeti objedinjuju komforni dizajn i kompatibilnost sa drugim uređajima, zahvaljujući čemu možete jednostavno pratiti stanje vašeg organizma dok se bavite fizičkim aktivnostima.

„Hteli smo da predstavimo fitnes uređaje koji će ispuniti očekivanja današnjih tehnološki veoma upućenih korisnika i unesemo nešto novo u ponudu. Ono što odlikuje ove modele su izvanredan dizajn, udobnost i funkcionalnost”, rekao je Jim Clayton, izvršni potpredsednik New Business jedinice kompanije LG Home Entertainment.  

Lifeband Touch poseduje minimalistički izgled, pogodan za udoban dizajn i kompatibilan je sa monitorima srčanog rada (HRM), kao i sa mobilnim telefonima. Istovremeno, inovativne Heart Rate slušalice sa meračem srčanog rada, uz jedinstveni dizajn sa dvostrukom funkcionalnošću, nude ugodan način za korisnike da mere svoj puls dok vežbaju. Oba uređaja su dizajnirana da pomognu korisnicima da preuzmu veću kontrolu nad sopstvenim zdravljem. Povezani sa mobilnim telefonima (sa Android i iOS operativnim sistemima), mogu preneti podatke na intuitivnu LG Fitness aplikaciju, ili na brojne druge aplikacije, poput MyFitnessPal, Runkeeper ili MapMyFitness.     

Lifeband Touch narukvica poseduje OLED panel osetljiv na dodir koji prikazuje vreme, biometrijske podatke, dolazne pozive i muzičke komande. Ugrađeni akcelerometar i altimetar precizno mere ključne indikatore, kao što su razdaljina, brzina, broj koraka, utrošene kalorije i projektovana brzina. Projektovan da bude lagan i jednostavan za upotrebu, ovaj uređaj sadrži jedinstveni algoritam osetljiv na pokrete koji automatski pokreće displej kada se zglob rotira. LG Heart Rate slušalice imaju PerformTek® tehnologiju sa senzorima koja meri signale protoka krvi iz unutrašnjih delova uha, kako bi prikupili tačne biometrijske podatke kao što su srčani rad i maksimalnu potrošnju kiseonika (VO2 max). Kao uređaj za neprekidno merenje srčanog rada, PerformTek se pokazao pouzdanim tokom rigorozne fizičke aktivnosti.

Lifeband Touch i Heart Rate uređaji biće dostupni u Sjedinjenim Američkim Državama u prvoj polovini 2014. godine, nakon čega će se naći na drugim tržištima.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.