Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Google predstavili novi Nexus 4 smart telefon

Poslednji model iz serije Nexus telefona predstavlja najbolje od kompanija LG Electronics i Google

Beograd, 30. oktobar 2012. – Kompanije LG Electronics i Google objavile su da će Nexus 4, najnoviji model iz ove prestižne serije smart telefona, biti dostupan od sledećeg meseca na odabranim tržištima širom sveta. Najnoviji Nexus telefon kombinuje elegantan dizajn i hardverska rešenja kompanije LG Electronics sa poslednjom verzijom Android™ operativnog sistema i neprevazićenim mogućnostima koje pruža Google Apps servis.

„ LG je ponosan na činjenicu da je doprineo u stvaranju najnovijeg Nexus smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Korisnici će biti oduševljeni savršenom kombinacijom dizajna i funkcija koje im donosi ovaj model.”

„Ovo je prvi put da sarađujemo sa kompanijom LG na izradi jednog Nexus modela”, rekao je Endi Rubin, viši potpredsednik mobilnog i digitalnog sadržaja kompanije Google. „Ceo LG tim je doneo ogromnu količinu inovativnosti i pokazao veliki talenat u ovom projektu, a rezultat je model koji savršeno leži u ruci, sa opakom mašinom ispod haube.”

Nexus 4 poseduje visokokvalitetnu kameru od 8 megapiksela koja uz pomoć Photo Sphere tehnologije uspeva da zabeleži i najsitnije detalje. Takođe, fotografije se direktno sinhronizuju uz pomoć Instant Upload aplikacije, tako da se neće desiti da ih slučajno obrišitete i ostanete bez njih. True HD IPS Plus ekran sa dijagonalom od 4,7 inča i rezolucijom od 1280x768 piksela koristi i naprednu Zerogap Touch tehnologiju, a Corning® Gorilla® Glass 2 štiti ekran od oštećenja i grebanja.

Nexus 4 dolazi sa najnovijim Google aplikacijama, omogućujući vam da imate najbolje od ove kompanije. Zahvaljujući najnovijoj verziji Google Now, bićete još bolje organizovani uz pomoć podsetnika koji vas obaveštava o avionskim letovima, potvrdama rezervacija hotela pa čak i prilikama za fotografisanje – gde i kada god vam zatrebaju. Stizanje do željene lokacije je brzo i lako uz Google Maps™ za Android platformu. 3D mape i bogat sadržaj satelitskih slika pružaju vam neverovatno realistične i precizne slike onog što vas okružuje, dok funkcije Street View i Indoor Maps omogućavaju da uvek budete sigurni šta je ispred vas.

Nexus 4 se prodaje otključan i kompatibilan sa GSM/HSPA+ mrežom, tako da radi na više od 200 mreža različitih mobilnih operatera širom sveta. Uređaj će biti dostupan u dve verzije: 8 i 16 GB, a biće dostupan preko Google Play Store servisa već od 13. novembra u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Australiji. Krajem novembra biće i u redovnoj prodaji na tržištu Evropi.

Glavne karakteristike:

    •  Procesor: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro procesor, 1.5GHz Quad-Core Krait CPUs
    •  Operativni sistem: Android 4.2 Jelly Bean
    •  Mreža: 3G (WCDMA), HSPA+
    •  Ekran: dijagonala od 4,7 inča, WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 piksela)
    •  Memorija: 8 GB / 16 GB
    •  RAM: 2 GB
    •  Kamere: 8.0 MP (zadnja) / 1.3 MP HD (prednja)
    •  Baterija: 2,100 mAh Li-Polymer / vreme razgovora: 15,3 sati / režim mirovanja: 390 sati
    •  Dimenzije: 133.9 x 68.7 x 9.1 mm
    •  Težina: 139 g
    •  Ostalo: bežično punjenje baterije, NFC tehnologija

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.