Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Google predstavili novi nexus 5 smart telefon

Seul, 31. oktobar 2013. godine – Nakon velikog uspeha Nexus 4 modela, kompanije LG Electronics i Google ponovo su udružile snage i predstavile prvi smart telefon sa najnovijim Android™ 4.4, KitKat® operativnim sistemom. Zahvaljujući poboljšanim karakteristikama i inovativnim rešenjima, LG Nexus 5 predstavlja najtanji i najbrži Google Nexus telefon do sada.

Zadivljujući Full HD IPS ekran dijagonale pet inča pruža nenadmašno vizuelno iskustvo. Ovaj ultra-lagani telefon stiže u dve verzije, od 16GB i 32GB. Spoj već dokazanog LG hardvera i softvera i aplikacija koje dolaze iz kompanije Google, predstavlja savršenu kombinaciju snažnih performansi, izuzetne funkcionalnosti i udobnosti pri korišćenju.

„LG je ponosan što je, još jednom u partnerstvu sa kompanijom Google, razvio najbrži i najmoćniji Nexus telefon do sada“, istakao je dr Jong-Seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. On dodaje da „Nexus 5 nudi ultimativnu funkcionalnost u pakovanju modernog dizajna i da ovaj model pokazuje koji nivo inovacija može da sadrži jedan proizvod kada se udruže dve velike kompanije“. „Veoma smo uzbuđeni zbog ponovne saradnje sa kompanijom LG Electronics na novom Nexus telefonu“, dodao je Sundar Pichai, viši potpredsednik za Android, Chrome i Aplikacije u kompaniji Google.

Zabeležite važne momente

Kamera na ovom modelu koristi LG Innotek tehnologiju za optičku stabilizaciju slike, koja je prethodno predstavljana na LG G2 smart telefonu. Kamera od 8 megapiksela sa dužom ekspoziturom, pruža čistu sliku i u uslovima slabije vidljivosti. Nexus 5 takođe poseduje i Photo Sphere funkciju, koja omogućava snimanje serije fotografija za neviđeno vizuelno iskustvo u opsegu od 360 stepeni. Takođe, ovaj model poseduje i mogućnost kreiranja Auto Awesome fotografija i snimaka, koristeći sadržaj iz fajlova na samom telefonu. Pored toga, unapređeni HDR+ mod u trenutku beleži veliki broj fotografija kako bi ih spojio u jednu savršenu, koristeći veći opseg senki i svetla, kao i višestruku ekspozituru i paletu boja.

Snaga i brzina

Nexus 5, prvi telefon na svetu sa najnovijim Android™ 4.4, KitKat® operativnim sistemom, uprkos maloj težini i tankom izgledu, uliva snažan osećaj čvrstine i izdržljivosti. Pored neverovatno brzog SnapdragonTM 800 procesora i podrške za 4G/LTE mrežu, Nexus 5 takođe poseduje i 445 ppi Full HD IPS ekran sa naprednom in-cell touch tehnologijom, koja brže prepoznaje dodir, daje bolju vidljivost kad ste na otvorenom i omogućava oštriji prikaz slike. Ovaj komplet funkcija, upakovan u izuzetno prefinjen i moderan dizajn, ne ostavlja ni malo sumnje da se radi o premijum Google smart telefonu.

Najbolje iz kompanije Google

Android 4.4 operativni sistem je brz, moćan i jednostavan za upotrebu. Nova tastatura automatski predlaže kontakte koje biste najverovatnije zvali, dok korisnici sada mogu da šalju i primaju tekstualne poruke direktno sa Hangout aplikacije, koja sada podržava i opciju prepoznavanja lokacije. Uz pomoć poznatih aplikacija i programa, kao što su Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive i Hangouts, Nexus 5 smart telefon olakšava svakodnevni život korisnika. Uz Google Now opciju, pokretanje pretrage preko glasovne komande je veoma jednostavno, tako da su milioni aplikacija, igrica, filmova, muzičkih numera ili knjiga na Google Play servisu bliži nego ikad.

Nexus 5 smart telefon će od danas biti u prodaji, u crnoj i beloj boji, bez ugovorne obaveze, putem Google Play™ servisa, i to u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Australiji, Južnoj Koreji i Japanu. Nexus 5 će biti dostupan u Evropi, Centralnoj i Južnoj Americi, Aziji, Zajednici nezavisnih država i na Bliskom Istoku od sredine novembra.

Ključne karakteristike:

•    Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 / 2.26GHz Quad-Core Krait CPU
•    Operativni sistem: Android™ 4.4, KitKat®
•    Ekran: dijagonala 5 inča (preciznije 4,95 inča) Full HD IPS (1920 x 1080 piksela)
•    Mreža: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
•    Memorija: 32GB / 16GB
•    RAM: 2GB
•    Kamera: zadnja 8.0MP sa OIS tehnologijom / prednja 1.3MP HD
•    Baterija: 2,300mAh Li-Polymer (ugrađena)
•    Veličina: 137.84 x 69.17 x 8.59mm
•    Težina: 130g
•    Ostalo: Bežično NFC punjenje

# # #

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.