Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Google predstavljaju prve pametne satove sa Android Wear 2.0 operativnim sistemom

  • Updated
  • 2017 02. 10

 

Beograd, 10. februar 2017. godine – Kompanije LG Electronics i Google će zvanično predstaviti prve pametne satove koje koriste Android Wear 2.0 operativni sistem. Modeli LG Watch Sport i LG Watch Style su jedinstveni po svom dizajnu, različitim mogućnostima i korisnim funkcijama. Namenjeni su korisnicima koji vole praktičnosti, ali i onima koji vode aktivan način života.

 

„Uspeli smo da iskoristimo sve prednosti inovativne tehnologije i u saradnji sa kompanijom Google predstavimo nesvakidašnji pametne satove dizajnirane za različite potrebe i želje korisnika”, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

 

LG Watch Sport i LG Watch Style su prvi satovi na tržištu koji koriste Android Wear 2.0 operativni sistem, a pokreće ih Qualcomm Snapdragon Wear 2100 procesor. Oba sata imaju preinstaliran program Google Assitant, dok je kod modela LG Watch Sport, zahvaljujući NFC tehnologiji, dostupna i Android Pay aplikacija. Pored poboljšanog korisničkog interfejsa, dodatne opcije pružaju mogućnost slanja poruka i povezivanje sa Google Fit aplikacijom, koja korisnicima omogućava praćenje njihovih fitnes ciljeva i treninga. Prvi pametni satovi sa Android 2.0 operativnim sistemom i Google „asistentom” na ruci, omogućavaju korisnicima da odgovaraju na poruke, zabeleže sebi podsetnik ili saznaju koji je najbrži put do željene destinacije. Takođe, preko Google Play prodavnice mogu se preuzeti neke od omiljenih aplikacija.

 

„Zadovoljstvo je sarađivati sa kompanijom LG, sa kojom smo uspeli da napravimo jedinstven proizvod na tržišu koristeći na najbolji način potencijale jedne i druge kompanije. Operativni sistem Android Wear 2.0 fokusiran je na potrebe korisnika pružajući im mogućnost bržeg i boljeg slanja poruka, korišćenja fitnes aplikacije koja pomaže da prate trenige i na taj način ostanu motivisani”, rekao je Dejvid Singleton, zamenik predsednika u sektoru Android Engineering kompanije Google.

 

Modeli LG Watch Sport i LG Watch Style ne razlikuju se po dizajnu od običnog sata, izuzev što kao dodatak imaju rotirajuće dugme koje im omogućava jednostavniju i lakšu pretragu na samom ekranu. Korisnici pritiskom na dugme mogu čitati poruke, pretraživati aplikacije i proveravati notifikacije. Ekran je podeljen u osam celina pa su korisnicima sve bitne informacije odmah vidljive i lako dostupne. Sa Android Wear 2.0 verzijom poboljšan je i način pisanja poruka, pa sad možete pisati rukom na tastaturi, a možete i jednostavno iskoristiti generisan Smart Reply koji pokreće savremena Machine learning tehnologija kompanije Google.

 

Zbog visoke funkcionalnosti i lepog dizajna, LG Watch Sport je namenjen korisnicima koji vode aktivan i sportski način života. Ovo je prvi pametni sat kojeg pokreće Snapdragon Wear 2100 procesor, koristi 4G LTE mrežu i ima mnoge druge opcije koje funkcionišu nezavisno od upotrebe mobilnog telefona. Idealan je za sportiste i trkače zbog instaliranog GPS sistema. Takođe, zahvaljujući Android Pay opciji, korisnici mogu izvršiti plaćanje jednim dodirom. Model LG Watch Sport je klasičnog izgleda i poseduje P-OLED ekranom, širine 1.36 inča. Sat je napravljen od nerđajućeg čelika, a kaiševi su od specijalnih materijala koji sprečavaju ulazak vode i prašine. Takođe, specifičan je i po tome što ima ugrađen senzor koji prati vaše otkucaje srca i tokom mirovanja i tokom kretanja.

 

Model LG Watch Style namenjen je urbanim korisnicima koji podjednako vole praktičnost i atraktivan dizajn. Novi model dolazi u srebrnoj, plavoj i roze boji. Kaiševi na satu se mogu menjati i prilagođavati trenutnom raspoloženju ili boji garderobe.

 

Modeli LG Watch Sport i LG Watch Style biće izloženi na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC), koji će se održati u Barseloni od 27. februara do 2. marta. Oba sata če prvo biti dostupna na američkom tržištu, dok će nešto kasnije stići i na tržište Evrope i Azije.

 

Specifikacija LG Watch Sport:

• Procesor: Qualcomm Snapdragon Wear 2100 (podržava 4G LTE tehnologiju)

• Operativni sistem: Android Wear 2.0

• Ekran: 1.38 inča P-OLED ekran (480 x 480 / 348ppi)

• Veličina: 45.4 x 51.21 x 14.2mm

• Memorija: 4GB eMMC / 768MB LPDDR3

• Baterija: 430mAh

• Podržane mreže: LTE / 3G /Wi-Fi802.11 b, g, n /Bluetooth 4.2 LE /NFC

• Senzori: 6-Axis (Accelerometer / Gyro) / Barometer / PPG / GPS / Ambient Light senzor

• Boja: srebrna / tamno plava

• Dodatno: zvučnik / mikrofon / wireless punjenje / vodotporan / otporan na prašinu

 

Specifikacija LG Watch Sport:

• Procesor: Qualcomm Snapdragon Wear 2100
• Operativni sistem: Android Wear 2.0
• Ekran: 1.2 inča P-OLED ekran (360 x 360 / 299ppi)
• Veličina: 42.3 x 45.7 x 10.79mm
• Memorija: 4GB eMMC / 512MB LPDDR3
• Baterija: 240mAh
• Podržane mreže: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 LE
• Senzori: 6-Axis (Accelerometer / Gyro) /Ambient Light senzor
• Boja: siva / srebrna/ roza
• Dodatno: mikrofon / wireless punjenje / vodotporan / otporan na prašinu

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.