Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Intel potpisali strateški ugovor o korišćenju WiDi tehnologije

Intelova WiDi (Wireless Display) tehnologija od sledeće godine biće ugrađena na LG CINEMA 3D Smart televizore

Beograd, 19. decembar 2011. – Kompanije LG Electronics (LG) i Intel potpisale su strateški ugovor o korišćenju Intel® Wireless Display (WiDi) tehnologije. Od početka 2012. godine Intel WiDi servis će, po prvi put u industriji televizora, biti ugrađen na modelima LG CINEMA 3D Smart televizora. Intel WiDi je interfejs za bežičnu konekciju, koji omogućava simultanu projekciju sadržaja visokog kvaliteta sa notebook računara i drugih eksternih mobilnih uređaja na televizore, projektore ili monitore.

„Kroz ovo partnerstvo, korisnici LG CINEMA 3D Smart televizora moći će da na jednostavniji i lakši način dođu do kvalitetnijeg sadržaja“, izjavio je Seog-ho Ro, viši potpredsednik poslovne jedinice za televizore u okviru kompanije LG Home Entertainment. „Intel WiDi tehnologija je još jedan od razloga zbog kojih su naši CINEMA 3D Smart televizori ispred konkurencije.“

„WiDi tehnologija ima za cilj da korisničko iskustvo učini još boljim, pametnijim i jednostavnijim“, izjavio je Hee-Sung Lee, menadžer Intel Koreje. „Kroz saradnju sa kompanijom LG, želimo da korisnicima omogućimo da iskuse sve prednosti ove tehnologije, a da ne moraju da kupuju dodatne spoljašnje adaptere.“

Pored toga što omogućava deljenje postojećeg sadržaja sa vaših računara, Intel WiDi tehnologija pruža mogućnost prenosa internet sadržaja na televizore, projektore i monitore. Tako korisnici mogu da gledaju, na primer, video snimke sa YouTube kanala na impresivnim CINEMA 3D ekranima visoke rezolucije, i to bez gomile zamršenih kablova.

Intel WiDi ne zahteva postojanje aktivne bežične internet ili WiFi konekcije kako bi se sadržaj prenosio između eksternih mobilnih uređaja i CINEMA 3D Smart televizora. HDMI i USB kablovi koji su bili neophodni za povezivanje uređaja, sada postaju prošlost.

Takođe, Intel WiDi tehnologija neće blokirati rad vašeg mobilnog uređaja tokom prenosa sadržaja u realnom vremenu. Korisnici mogu raditi sve operacije na svojim notebook računarima i tabletima dok se sadržaj simultano prenosi na CINEMA 3D televizore.

Zajedničku premijeru ove napredne tehnologije na najsavremenijim Smart televizorima, LG Electronics i Intel imaće na Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u januaru 2012. godine.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

Više o kompaniji Intel
Intel (NASDAQ: INTC) je svetska vodeća kompanija za kompjuterske inovacije. Kompanija Intel proizvodi i dizajnira tehnologije koje su osnova za funkcionisanje kompjuterskih uređaja širom sveta. Za više informacija posetiti newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

Copyright© 2011 Intel Corporation. Sva prava rezervisana. Druga imena i robne marke se smatraju vlasništvom drugih. Intel® WiDi tehnologija zahteva kontabilan adapter za računare i televizore. Zaštićeni sadržaj (1080p, blu-ray i sl.) moguće je reprodukovati jedino sa računara sa Intel® Core™ procesorima nove generacije sa potrebnim vizualnim komponentama. Posavetovati se sa proizvođačem Vašeg računara. Za više informacija posetiti www.intel.com/go/widi.