Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Microsoft postali strateški partneri: LG mrežni monitor za nove tehnologije

  • Updated
  • 2010 10. 04

Sa Microsoft Windows MultiPoint serverima i Remote FX, LG se fokusira na poslovna rešenja

Beograd, 4. oktobar 2010. – LG Electronics (LG) i Microsoft su potpisali ugovor o saradnji na razvoju i marketingu za LG mrežne monitore , višestruko računarsko rešenje sa Windows MultiPoint Server-om (WMS) i sa RemoteFX. Ovo predstavlja bitan korak za ove dve kompanije i njihove zajedničke napore da unaprede integrisana rešenja sa mrežnim monitorima u centralizovanom računarskom okruženju.

LG će predstaviti novu liniju mrežnih monitora sa RemoteFX funkcijom sredinom 2011. godine, pozicionirajući LG u centar rastućeg tržišta cloud computing-a. Ovakva strategija će takođe omogućiti kompaniji LG značajno povećanje prisustva na tržištu velikih i srednjih preduzeća, kako bi odgovorila na potrebe za virtualizacijom i virtualnom desktop infrastrukturom (VDI).

Soon Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Business Solutions, izjavio je: „Sa neprevaziđenim Microsoft iskustvom u razvoju operativnih sistema i sa proverenom LG multi computing tehnologijom, ova saradnja će pomoći kompaniji LG da proširi svoju ponudu monitora, i da se pozicionira kao lider u oblasti cloud computing rešenja.“

„LG podrška Windows platformi i kontinuiran razvoj njihovih integrisanih mrežnih monitora će pružiti novo računarsko iskustvo velikim preduzećima koje žele da uvedu virtualizaciju“, rekao je Steve Guggenheimer, potpredsednk OEM sektora korporacije Microsoft. „Radujemo se dugoročnoj saradnji sa kompanijom LG i evoluciji monitora ka centralizovnom računarskom okruženju.“

LG mrežni monitori će koristiti Microsoft WMS 2010, koji omogućava školama da većem broju studenata pruže mogućnost personalizovanog Windows iskustva uz manje ukupne troškove. Dodatno, LG mrežni monitor integrisan sa Microsoft WMS 2010 dizajniran je da bude dovoljno jednostavan da profesor, bez stručnog znanja, instalira i nadgleda studentske računare. Za višejezične potrebe, svaki student može pojedinačno raditi na mrežnom monitoru koji je povezan sa WMS nalogom na drugom jeziku.

Jedan od glavnih sektora kojima su namenjeni LG mrežni monitori je obrazovanje, tržište koje se očekuje da će dostići 20 miliona jedinica do 2015. godine. LG će nastojati da iskoristi mogućnosti u segmentu obrazovanja sa svojim mrežnim monitorima koji koriste WMS 2010, sa ciljem da ostvari udeo od 25% tržišta do 2012. i tako postane lider na globalnom tržištu.

LG i Microsoft su se takođe udružili i na razvoju integrisanih mrežnih monitora sa RemoteFX funkcijom. Kako se RemoteFX platforma razvija i poboljšava svoje bezbednosne i upravljačke funkcije, njena upotreba zajedno sa LG naprednom Network tehnologijom će omogućiti LG-u da proširi svoje delovanje u sferi mrežnih monitora na nivou velikih kompanija. Cloud computing je baziran na virtualnim sistemima koja omogućavaju korisnicima da pristupe istoj infrastrukturi, platformi i programima koji su im potrebni putem interneta, a očekuje se rast ovog tržišta od 1.2 miliona jedinica do 2012. godine.

Više informacija o proizvodima možete pronaći na www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Business Solutions Company
LG Electronics Business Solutions Company je vodeća business-to-business (B2B) „infotainment“ kompanija, koja razvija širok spektar vrhunskih digitalnih uređaja i rešenja, uključujući LCD monitore, komercijalne ekrane, automobilske informativno-zabavne i sigurnosne sisteme. LG predviđa buduće poslovne trendove i pruža jedinstvene uređaje i servise koji nude pametna i pouzdana rešenja kako bi zadovoljili potrebe poslovnih partnera i potrošača. Sa ukupnom prodajom od 4.3 milijarde američkih dolara u 2008, Business Solutions Company je spreman za nastavak brzog rasta.