Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Qualcomm nastavljaju saradnju na novoj G seriji smart telefona

Beograd, 20. jun 2013. – Kompanije LG Electronics i Qualcomm Technologies danas su objavile da će LG smart telefoni u okviru nove G serije koristiti novi i do sada najnapredniji Qualcomm Snapdragon™ 800 procesor. Predstojeća G serija koju će pokretati Qualcomm Snapdragon 800 procesi redefinisaće celokupno korisničko iskustva kada su u pitanju smart telefoni, a omogućiće neverovatne performanse, poboljšanu grafiku i izvanrednu efikasnost baterije. Ovaj mobilni procesor takođe omogućava agregaciju i optimizaciju spektra propusnog opsega LTE mreže kako bi se na taj način povećao protok podataka i smanjilo kašnjenje tokom njihovog prenosa.

„Uz moćnu kombinaciju izvornih LG tehnologija za smart telefone i Qualcomm Snapdragon 800 procesora, kompanija LG Electronics preduzima značajan korak ka unapređenju mobilnog iskustva," izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Rezultat ove saradnje će na mnogo načina uticati na stvaranje najboljeg smart telefona u okviru industrije, koji će ujedno služiti i kao reper ostalim uređajima."

„Veoma smo zadovoljni nastavkom saradnje sa kompanijom LG," rekao je Murthy Renduchintala, izvršni potpredsednik kompanije Qualcomm Technologies i kopredsednik kompanije Qualcomm Mobile and Computing. „U potpunosti prilagođen i integrisan sa platformom predstojeće G serije, najnoviji Qualcomm Snapdragon 800 procesor omogućava neverovatno brzo pretraživanje interneta, savršenu grafiku, izvanredne mogućnosti povezivanja, kao i neprevaziđeni multimedijalni doživljaj."

Uz čak 75 odsto bolje performanse u poređenju sa Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesorom, novi Snapdragon 800 uvešće revolucionarne promene u oblasti mobilnih tehnologija, među kojima su:

    •  Veće brzine zahvaljujući Krait 400 četvorojezgarnom procesoru koji omogućava bržu obradu podataka i toka komunikacije;
    •   Poboljšana aSMP (asynchronous Symmetric Multiprocessing) arhitektura za dinamičko regulisanje performansi svakog jezgra, kao i poboljšan operativni vek baterije bez korišćenja specijalizovanih jezgara;
    •  Potpuno integrisano povezivanje sa velikim brojem opcija za komunikaciju, uključujući 4G LTE Advanced Carrier Aggregation ;
    •  Novi Adreno™ 330 grafički procesor koji omogućava duplo bolje performanse u poređenju sa dosadašnjim Adreno 320 GPU;
    •  Mogućnost snimanja, reprodukcije i prikaza u Ultra HD rezoluciji, četiri puta većoj od standardne Full HD rezolucije;
    •  HD multikanalni audio zvuk sa DTS-HD i Dolby Digital Plus tehnologijama;
    •  Visoku rezoluciju od 2560 x 2048 piksela i Miracast 1080p HD podrškom;
    •  Qualcomm IZat tehnologiju za lociranje sa GNSS (Global Navigation Satellite System) sistemom za precizniju navigaciju.

# # #

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2012. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.