Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG I QUALCOMM RAZVIJAJU NOVU GENERACIJU REŠENJA ZA AUTOMOBILE

  • Updated
  • 2017 10. 20

 

Beograd, 20.10.2017. godine — Kompanija LG Electronics (LG) najavila je saradnju sa američkom kompanijom Qualcomm kako bi zajednički radili na razvijanju nove generacije inovativnih rešenja za automobile. Dve kompanije će osnovati i zajednički istraživački centar u Južnoj Koreji kako bi razvili 5G tehnologije za vozila, kao i C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) tehnologije neophodne za uspeh autonomnih vozila nove generacije.

 

Kao lideri u mobilnim inovacijama, LG i Qualcomm donose decenije iskustva u istraživanju i razvoju, uključujući i poznavanje 5G mobilne tehnologije. 5G je od krucijalnog značaja za postavljanje povezane inovativne automobilske platforme. Sa brzinama konekcije do 5 puta brže, uz 10 puta nižu latenciju od najbrže LTE tehnologije, 5G će moći da isporuči podatke brzinama koje su potrebne u realnom vremenu tokom vožnje.

 

C-V2X, koji je uključen u četrnaestu generaciju 3GPP projekta (Third Generation Partnership Project), pruža dva puta brže vreme odziva po nižim cenama od DSRC tehnologije (Dedicated Short Range Communications) koja funkcioniše preko postojećih mobilnih komunikacionih mreža. Terenski testovi i aktivnosti standardizacije u pojedinim delovima Evrope i Azije već su u procesu razmatranja i planiranja do 2020. godine.

 

LG planira da predvodi tržište komponentama nove generacije tako što kombinuje svoje iskustvo u automobilskoj komunikacionoj tehnologiji sa Qualcomm naprednim rešenjima od LTE do 5G“, izjavio je Kim Jin-yong, izvršni potpredsednik LG Smart komponente za vozila. „Mi smo optimisti da će kombinovana istraživanja kompanija LG i Qualcomm doneti rezultate do kojih ne bi bilo moguće doći da smo radili samostalno.“

 

„Izgradnja dugoročnih odnosa sa kompanijom LG, kao i težnja da unapredimo tehnologiju C-V2X dodatno pokazuje našu stalnu posvećenost razvoju naprednih rešenja za sigurna, međusobno povezana i sve autonomnija vozila", rekao je Nakul Duggal, potpredsednik menadžmenta prodaje kompanije Qualcomm Technologies. „Sa automatizovanom industrijom na jasnom putu do 5G tehnologije, radujemo se radu sa kompanijom LG kako bi zadovoljili zahteve današnjih vozača i unapredili komercijalizaciju C-V2X tehnologije na vozilima sledeće generacije.“

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.