Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG I QUALCOMM UDRUŽUJU SNAGE KAKO BI UNAPREDILI KORISNIČKO ISKUSTVO U VOZILIMA

  • Updated
  • 2019 11. 04


Beograd, 4. novembar 2019. –
Kompanije LG Electronics (LG) i Qualcomm Technologies Inc. (podružnica kompanije Qualcomm Incorporated) najavile su plan o zajedničkoj saradnji na daljem razvoju platforme webOS Auto, LG-jevog povezanog infotainment sistema u vozilima. Koristeći kombinovane snage platformi webOS Auto i Qualcomm® Snapdragon™ Automotive Development Platform (ADP), kompanije nastoje da stvore i unaprede praktičnije iskustvo u automobilu i za vozače i za putnike.

 

LG-jevu webOS Auto platformu pokreće Linux operativni sistem koji koristi LG-jevu ekspertizu u infotainmentu vozila za sledeću generaciju povezanih automobila. Kompanija LG nedavno je najavila webOS Open Source Edition 2.0 koji omogućava programerima da iskuse neke od inovativnih karakteristika koje će biti inkorporirane u webOS Auto. Otvoreni kod, pripadajući alati i vodiči dostupni su za preuzimanje na linku – http://webosose.org.

 

Snapdragon ADP odlikuje se vodećim industrijskim infotainment tehnologijama koje su podržane mogućnostima veštačke inteligencije (AI), naprednom grafikom za konfiguracije sa višestrukim displejima visoke rezolucije i ultra HD media streamingom. Snapdragon ADP dizajniran je tako da pruži sveobuhvatno hardversko i softversko okruženje za brzi razvoj energetski efikasnih automobilskih platformi visokih performansi za kokpit, uključujući i displeje za zabavu na prednjim i zadnjim sedištima (RSE).

 

Osim rada na razvoju i komercijalizaciji naprednije webOS Auto platforme, LG i Qualcomm će sarađivati na referentnoj platformi koju će LG predstaviti u januaru na CES 2020.

 

Veoma cenimo ovu saradnju sa kompanijom Qualcomm koja proširuje ekosistem platforme webOS Auto, a uz najnovija rešenja Qualcomma za 5G mrežu i multimediju, korisnici će biti u mogućnosti da iskuse istu zabavu kod kuće i u povezanim automobilima“, rekao je dr I.P. Park, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics. „Zajedno, webOS i Snapdragon ADP će omogućiti visoko efikasnu, sveobuhvatnu hardversku i softversku platformu za buduće infotainment sisteme u vozilima”.

 

Saradnja kompanija LG i Qualcomm Technologies temelji se na dugogodišnjem uspešnom odnosu, kreirajući sjajan sinergijski učinak u automobilskom softveru nove generacije“, rekao je Džim Keti (Jim Cathey), stariji potpredsednik i predsednik globalnog poslovanja u Qualcomm Technologies, Inc. „Uvereni smo da će naša zajednička iskustva i stručnost u razvoju automobilskih tehnologija pomoći u pružanju najboljeg korisničkog iskustva sledeće generacije”.

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.