Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i SES demonstrirali 4K HFR tehnologiju

  • Updated
  • 2017 05. 19

 

Beograd, 19. maj 2017. godine – LG Electronics (LG) je u saradnji sa kompanijom SES na desetoj SES Industry Days konferenciji u Luksemburgu demonstrirala revolucionarnu 4K HFR tehnologiju prikaza dostupnu na OLED televizorima. 4K HFR sadržaj je putem ASTRA satelita emitovan uživo na LG OLED televizoru, pomoću prototipa HFR softvera. Demonstracija je posetiocima pružila priliku da iskuse poboljšan kvalitet slike koju omogućavaju nove generacije 4K HFR sadržaja.

 

HFR je nova tehnologija prikaza, koja poboljšava kvalitet 4K Ultra HD slike, povećavanjem broja frejmova do 120 po sekundi (FPS), što predstavlja maksimum kada je u pitanju emitovanje sadržaja. Ubrzana frekvencija FPS je posebno značajna za prenos brzih radnji, jer otklanja mogućnost umanjenja kvaliteta slike, poput zamućenja, usled naglih pokreta.

 

Proizvođači ekrana, ali i globalni emiteri i provajderi sadržaja pripremaju se za pokretanje sledećeg stupnja Ultra HD tehnologije, korišćenjem DVB-UHD-1 Faza 2 specifikacije, koja uključuje 4K HFR tehnologiju. Standard UHD-1 Faza 2 podrazumeva najsavremenije tehnologije, kao što su High Dynamic Range (HDR) i Next-generation Audio (NGA).

 

„Naši OLED televizori pokazali su se kao idealna platforma za emitovanje 4K HFR sadržaja. Kompanija LG posvećena je implementaciji najnovijih dostignuća u pogledu televizijskih tehnologija, a to je potvrdila i ova demonstracija“, rekao je Sem Kim, viši potpredsednik i direktor sektora za TV uređaje u kompaniji LG Home Entertainment.

 

„Kompanija SES je oduvek podržavala razvoj Ultra HD tehnologije prikaza, a konferencija Industry Days je odlična platforma za izlaganje novih televizijskih tehnologija“, rekao je Tomas Vrede, potpredsednik sektora za nove tehnologije i standarde u kompaniji SES. „HFR predstavlja značajan korak ka daljem unapređenju kvaliteta Ultra HD satelitskih prenosa, pogotovo za sportske događaje i reality programe. Naše partnerstvo sa kompanijom LG je presudno za određivanje budućnosti standarda prenosa“, dodao je Vrede.

 

 ###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.