Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG i Vip predstavili prvi 3D smart telefon na svetu sa tri-dual arhitekturom

Optimus 3D - revolucija u svetu mobilne telefonije sada i u Srbiji

Beograd, 30. jun 2011. – LG Electronics (LG) i Vip mobile predstavili su danas, dugoočekivani LG Optimus 3D, prvi 3D mobilni telefon na svetu, koji će u Srbiji biti ekskluzivno dostupan u okviru Vip ponude. Vipovi korisnici će prvi na Balkanu moći da koriste sve napredne funkcije ovog mobilnog telefona. Osim odličnih multimedijalnih karakteristika, LG Optimus 3D je smart telefon koji pruža mogućnost gledanja 3D sadržaja bez naočara.

LG Optimus 3D je primer superiorne brzine i snage koja je ostvarena uz pomoć jedinstvene LG „tri-dual“ konfiguracije. Dual-core, dual-channel i dual-memory omogućavaju korisnicima da uživaju u značajno poboljšanim performansama. Opremljen jedinstvenim dvojezgarnim procesorom koji doprinosi brzini, snazi i efikasnosti, Optimus 3D je najnapredniji smart telefon današnjice. LG Optimus 3D poseduje dve kamere, rezolucije od 5 mega pixela, koje omogućavaju korisniku da snima i fotografiše u 3D formatu. Ekran LG Optimus verodostojno prenosi 3D iskustvo bez upotrebe naočara.

„Primena 3D tehnologije predstavlja sledeći korak u razvoju mobilnih komunikacija i upravo je LG prvi omogućio svojim korisnicima neverovatno 3D iskustvo uz vrhunske performanse. Integrisali smo sve neophodne opcije za korisnike i mislimo da će oni biti zadovoljni krajnjim ishodom,“ izjavio je Endre Vaitzner, predstavnik Regionalnog predstavništva kompanije LG Electronics. „Uz kombinaciju izvanrednih perfomansi i punih 3D mogućnosti, ponosni smo što predstavljamo revolucionarni LG Optimus 3D telefon, koji dosadašnje iskustvo korišćenja telefona podiže na potpuno novi nivo.“

„Kao lider na tržištu smart telefona, Vip je prvi u Srbiji predstavio telefone sa Android platformom. Ponosni smona činjenicu da sada Vip korisnicima predstavlja i prvi 3D telefon na svetu. LG Optimus 3D se savršeno uklapa u Vipov portfolio mobilnih uređaja koji je uvek u skladu sa globalnim trendovima, namenjen kako manje zahtevnim, tako i naprednim korisnicima.“, izjavila je Petra Štangl, član Upravnog odbora Vip mobile.

Korisnici mogu surfovati Internetom, koristiti više programa istovremeno, igrati naprednije igrice i uživati u filmovima duže nego ikad pre. Fantastične aplikacije, dostupne putem Android Market™ servisa, koje život svakog od nas mogu učiniti lakšim, mogu se pronaći i na 3D telefonu iz LG Optimus porodice. Takođe, zahvaljujući Android Vip meniju, na jednom mestu možete naći sve aplikacije na srpskom jeziku i koje su primenjive na našem tržištu.

Ključne karakteristike:

   • 1GHz Dual-Core Dual-Channel procesor (Texas Instruments OMAP4)
   • 4.3 inča 3D WVGA ekran
   • 8GB memorije i 4 GB LP DDR2
   • Kapacitet baterije 1,500 mAh
   • 2X5MP (3D stereopska) dual-lens kamera
   • 2D: 1080p MPEG-4/H.264 snimanje i reprodukcija
   • 3D: 720p H.264 SEI snimanje i reprodukcija
   • HSPA+, DLNA/HDMI 1.4
   • H.264, H.263, DivX, MKV, WMV-9, ASF, AVI, 3GP, MP4
   • Vidžeti ka socijalnim mrežama (Facebook, Twitter)
   • Hiljade besplatnih aplikacija dostupnih preko Android market sistema
   • Google™ servisi: Maps, Youtube, Gmail, Search

LG Optimus 3D smart telefoni su prisutni na evropskom tržištu od drugog kvartala 2011. godine, a korisnicima u Srbiji će biti ekskluzivno dostupni u Vip ponudi od 04. jula, sa nadoknadom za aktivaciju već od 1 dinar u okviru Vip Smart 2200 paketa. Telefon će biti plasiran sa Android 2.2 operativnim sistemom, uz mogućnost upgrade-a na Android 2.3 (Gingerbread). Dostupnost Android 2.3 instalacije će biti najavljena.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.