Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Inverter tehnologija za hladne zimske dane

LG klima uređaji štede i do 66% električne energije i koristeći Inverter tehnologiju predstavljaju najekonomičniji način grejanja ove zime

Beograd, 23. novembar, 2011. – LG Electronics (LG), sa svojom naprednom Inverter tehnologijom, korisnicima u Srbiji nudi neka od najekonomičnijih rešenja za grejanje tokom zimskog perioda. LG Inverter klima uređaji sprečavaju emitovanje ugljen-dioksida i štede do 66% električne energije u odnosu na druge uređaje koji za grejanje koriste ovaj energent.

Klima uređaji koji koriste LG Inverter tehnologiju imaju mogućnost efikasnog i efektivnog grejanja prostorija čak i kada spoljašna temperatura padne do -15o C. Modeli sa inverterskom toplotnom pumpom imaju značajno višu energetsku efikasnost od klima uređaja sa toplotnim pumpama sa konstantnim kompresorima. Kao rezultat, Invereter klima uređaji omogućavaju uštedu energije i do 57% u režimu hlađenja i do 66% u režimu grejanja. Takođe, korišćenjem napredne Inverter tehnologije sprečava se štetna emisija ugljen-dioksida, tako da ovi uređaji zbog svoje visoke energetske efikasnosti značajno smanjuju globalno zagrevanje.

Ovi uređaji koriste i jedinstveni sistem za prečišćavanje sa antialergijskim filterom koji ne samo da uklanja mikroskopske čestice nečistoće, već i odstranjuje grinje, prašinu, dlake kućnih ljubimaca i na taj način smanjuje mogućnost pojave alergija i astme. Postojanje ovih specijalizovanih filtera je posebno značajno u toku hladnijih perioda, kada se prostorije ređe provetravaju zbog čega se povećava opasnost od širenja štetnih čestica u vazduhu.

Takođe, LG Inverter klima uređaji poseduju funkciju automatskog čišćenja, uz pomoć koje se glavni grejač neprestano isušuje kako bi se sprečilo razvijanje bakterija i buđi. Na ovaj način eliminisani su svi neprijatni mirisi iz vazduha, dok se u isto vreme redukuje učestalost manuelnog čišćenja klima uređaja.

Zahvaljujući boljem protoku vazduha, LG Inverter klima uređaji sve svoje funkcije obavljaju uz znatno smanjeni nivo buke, koji iznosi neverovatnih 19 decibela. Uz to, kompresor u spoljnoj jedinici ima tiši rad zahvaljujući supertihim ventilatorima i motorima klima uređaja, što obezbeđuje ugodno i mirno životno okruženje.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.