Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG-jev novi LCD monitor dobio najviše ocene vodećeg evropskog IT magazina “CHIP”

  • Updated
  • 2008 03. 21

"FLATRON L227WT ima najveći raspon kontrasta, pun spektar boja i izuzetno oštru sliku”


U kompaniji LG Electronics (LG), vrhunskom igraču na svetskom tržištu flat panel ekrana, izjavili su da je njihov LCD monitor, FLATRON L227WT, dobio najvišu ocenu za razvoj LCD monitora od vodećeg evropskog magazina za kompjutere i komunikacije “CHIP”.

Magazin “CHIP” je osnovan 1978. g. i postao je vodeći IT magazin u Nemačkoj, a izdaje se u 11 evropskih zemalja uključujući Nemačku, Grčku, Italiju, Holandiju, kao i šest azijskih zemalja, izmedju ostalih Kinu i Indiju.

“CHIP” je istraživao LCD monitore od 22 inča na nemačkom tržištu i ocenjivao ih je u nekoliko kategorija kao što su cena, odnos cene i karakteristika, kvalitet slike, raspon kontrasta, vreme odziva i ergonomske osobine ekrana. U tom istraživanju magazin je dodelio najvišu ocenu LG-jevom modelu FLATRON L227WT.

FLATRON L227WT osvojio je savršen skor za kvalitet slike, kao i veoma visoke ocene za odnos cene i performansi i maksimalan raspon kontrasta.

LG FLATRON L227WT ima sjajan kvalitet slike, idealan je za korisnike koji se bave grafikom, a takodje je veoma prikladan i za gledanje filmova ili igranje igrica jer ima jasniju, svetliju i oštriju sliku, do sada najveći raspon kontrasta od 10,000:1 i Wide Color Gamut (WCG) tehnologiju.

DFC 10,000:1 tehnologija omogućava neverovatno tamne nijanse i izvrsno razaznavanje boja u tamnim scenama. Takodje automatski kontroliše osvetljenje u skladu sa promenom scena na ekranu, konstantno ga održavajući na optimalnom nivou. To znači da FLATRON L227WT nudi isti kvalitet prilikom gledanja filmova, sporta ili televizije kao i visokokvalitetni televizor.

Sa ugradjenom Wide Color Gamut tehnologijom, ovaj monitor može da reprodukuje 100 odsto NTSC spektra boja dajući realniju i prirodniju sliku.

FLATRON L227WT ima i neke konvencionalne osobine. “4:3 in Wide” funkcija automatski optimizuje ekran za 4:3 i wide screen izvore.

FLATRON f-Engine, omogućava redovno prilagodjavanje slike sadržaju kontrolom osvetljenja i rasponom kontrasta. To omogućava potpuno uživanje u uvek optimizovanoj slici jednostavnim pritiskom tastera za f-Engine.
FLATRON L227WT takodje poseduje Zooming funkciju koja jednostavno menja rezoluciju, takodje jednostavnim pritiskom na dugme. Ugradjeni adapter koji koristi D-Sub I DVI ulaze omogućava da pozadina monitora izgleda čisto i uredno koji smanju nered od kablova.

Monitor je modernog i minimalističkog izgleda i svojim sjajno-crnim dizajnom se lako uklapa u svaki enterijer.


LG Electronics, Inc, globalni je lider i tehnološki inovator u elektronskim i mobilnim komunikacijama. Zapošljava 82 000 ljudi u 120 filijala i 80 centrala širom sveta. Obuhvata poslone celine kao što su : mobilne komunikacije, digitalni uređaji, digitalni displej i digitalni mediji. 2005 godine godišnji promet bio je 34.7 milijardi dolara. LG Electronics je vodeći svetski provajder CDMA mobilnih telefona, rezidencijalnih klima uređaja, plazma panela, optičkih uređaja, DVD plejera i kućnih bioskopa. Dodatne informacije su na sajtu www.lg.com

Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe: Danijela Popović Jurić 065 36 36 143, e mail: danijela.popovic@communis.co.yu, Gordana Šoštarić 065 36 36 119 e mail: gordana.sostaric@communis.co.yu