Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG K serija smart telefona na CES sajmu

Beograd, 12. januar, 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je prva dva modela iz svoje K serije smart telefona na Sajmu potrošačke elektronike CES 2016 u Las Vegasu. Modeli K10 i K7 poseduju unapređenu kameru i korisničko iskustvo svojstveno premium modelima ove kompanije.

LG K serija smart telefona je prva koja poseduje glossy pebble dizajn, savremen, stilizovan izgled koji prate zaobljene, moderne linije, kreirane u skladu sa ukusom mlađih korisnika. Ovaj neobičan dizajn upotpunjen je 2.5D Arc Glass prednjim staklom, kao i zaobljenim ekranom, a zahvaljujući bočnim ivicama koje ne poseduju višak tastera i reljefnoj pozadini, novi LG smart telefoni su savršeni za držanje u ruci. Dizajn je inspirisan elementima prirode i čini da modeli K10 i K7 izgledaju skuplje i ekskluzivnije.

Kako većina korisnika vodi aktivan stil života, K serija je dizajnirana tako da im pruži maksimalno uživanje u multimedijalnim sadržajima i to zahvaljujući velikom ekranu idealnom za prikaz fotografija i video zapisa zabeleženih izuzetno naprednom zadnjom kamerom od čak 13MP i prednjom kamerom od 8MP, u slučaju K10 modela.

Uz pomoć popularnih Gesture Shot i Gesture Interval Shot opcija, pravljenje selfie fotografija je lakše nego ikad. Gesture Shot opcija omogućava korisnicima da se fotografišu pozicioniranjem otvorene šake ispred objektiva kamere, a zatim njenim laganim stezanjem u pesnicu. Dvostrukim stezanjem šake aktivira se Gesture Interval Shot opcija koja omogućava snimanje četiri uzastopne fotografije. Oba uređaja opremljena su i Flash for Selfie opcijom kako bi korisnici mogli da zabeleže svoje omiljene trenutke, gde god da je to potrebno, pa čak i u mraku.

„Nova LG K serija predstavlja još jedan primer posvećenosti naše kompanije da implementira najbolje mobilne tehnologije i filozofiju premium dizajna u različite kategorije smart telefona. Korisnici poistovećuju ime kompanije LG sa naprednom tehnologijom fotografisanja i snimanja, a mi se trudimo da uvek adekvatno odgovorimo na ovakva očekivanja“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Tehničke karakteristike modela K10*:

●Ekran: 5,3 inča HD In-cell Touch
●Procesor:
          LTE: 1,2GHz ili 1,3GHz Quad-Core / 1,14GHz Octa-Core
          3G: 1,3GHz Quad-Core
●Kamera:
          LTE: Zadnja 13MP / Prednja 8MP ili 5MP
          3G: Zadnja 8MP / Prednja 8MP ili 5MP
●Memorija:
          RAM: 2GB / 1,5GB / 1GB
          ROM: 16GB / 8GB
●Baterija: 2,300mAh
●Operativni Sistem: Android 5.1 Lollipop
●Dimenzije: 146,6 x 74,8 x 8,8mm
●Mreža: LTE / 3G
●Boje: Bela / Indigo / Zlatna
●Ostalo: 2,5D Arc Glass / Gesture Shot / Tap and Shot / Gesture Interval Shot*

Tehničke karakteristike modela K7*:


●Ekran: 5 inča FWVGA In-cell Touch (LTE) / On-cell Touch (3G)
●Procesor:
          LTE: 1,1GHz Quad-Core
          3G: 1,3GHz Quad-Core
●Kamera: Zadnja 8MP ili 5MP / Prednja 5MP
●Memorija:
          RAM: 1,5GB / 1GB
          ROM: 16GB / 8GB
●Baterija: 2,125mAh
●Operativni Sistem: Android 5.1 Lollipop
●Dimenzije:
          LTE: 143,6 x 72,5 x 8,9mm
          3G: 143,6 x 72,5 x 9,05mm
●Mreža: LTE / 3G
●Boje:
          LTE: Titanijumska
          3G: Bela / Crna / Zlatna
●Ostalo: 2.5D Arc Glass / Gesture Shot / Gesture Interval Shot / Tap and Shot

*Karakteristike mogu varirati u zavisnosti od tržišta

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.