Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG lansirao nove Optimus smart telefone sa najnovijom Android platformom

  • Updated
  • 2010 09. 21

LG Optimus One i LG Optimus Chic predstavljaju izvanrednu kombinaciju optimalnih performansi, najnovije Google mobilne tehnologije i stilizovanog dizajna

Beograd, 21. septembar 2010. - LG Electronics (LG) lansirao je na tržište LG Optimus One i LG Optimus Chic, dva smart telefona iz svoje nove Optimus serije smart uređaja. Telefoni poseduju Android 2.2 (Froyo) platformu i optimizovani su za Google Mobile Services, što ukazuje da će doneti vrhunsko iskustvo korišćenja smart telefona uz pristupačnost za sve veći broj potrošača koji nameravaju da kupe svoj prvi smart telefon.

LG Optimus One i LG Optimus Chic su među prvim smart telefonima na tržištu sa Android 2.2 (Froyo) - najnovijom verzijom Android platforme, koja omogućava dva do tri puta brže i lakše pretraživanje interneta, učitavanje web strana, pop-up aplikacija, kao i obavljanje više zadataka u isto vreme (multi-tasking).

Uređaji takođe omogućavaju biznis korisnicima lakše sinhronizovanje sa Outlook kalendarom radi bolje efikasnosti, a takođe nude mogućnost kreiranja Wi-Fi hot-spot pristupa internetu, za share-ovanje 3G konekcije sa drugim Wi-Fi uređajima. Novi Optimus telefoni su optimizovani za popularne Google Mobile servise, uključujući Google Voice Search™, Google Voice Actions™, Google Goggles™, Google Shopper™ i Google Maps™ sa navigacijom, a takođe omogućavaju pristup Android Market-u na kojem se nalazi više od 80,000 aplikacija.

LG Optimus One i LG Optimus Chic razvijeni su na osnovu rezultata istraživanja koji pokazuju da potrošači koji po prvi put koriste smart telefone imaju veliku potrebu za pretraživanjem i pristupom informacijama, kao i popularnim aplikacijama. Kao rezultat toga, osnovne funkcije ova dva telefona su trenutno pretraživanje informacija i podataka, i raznovrsni paketi aplikacija, uključujući Google Mobile Service, pa čak i savete o kvalitetu aplikacija.

„LG nudi ulaz u svet smart telefona svojim LG Optimus One i LG Optimus Chic modelima koji pružaju karakteristične prednosti smart telefona u intuitivnom i pristupačnom obliku”, izjavio je Skot An (Skott Ahn), izvršni direktor i predsednik kompanije LG Mobile Communications. „Vizija LG kompanije je da pomogne ljudima da brzo i lako pristupaju informacijama, bez obzira na to gde se nalaze. Verujemo da će Optimus serija telefona imati značajnu ulogu u ostvarivanju naše vizije”, dodao je An.

LG Optimus One: Stvaranje novijeg i boljeg smart telefon iskustva

U kreiranju LG Optimus One modela, u saradnji sa Google-om, LG-ev tim stručnjaka za istraživanje i razvoj stvorio je i optimizovao uređaj za Froyo platformu i Google Mobile Services. Stvoren je smart telefon koji spaja izvanredni dizajn i lakoću korišćenja, i time predstavlja odličan izbor za korisnike koji su novi u svetu smart telefona.

Pored toga što ga odlikuje zabavan i intuitivan korisnički interfejs, LG Optimus One takođe sadrži i ekskluzivni LG App Advisor, savetnik koji svake dve nedelje preporučuje 10 visoko rangiranih aplikacija. Jedinstveni LG korisnički interfejs i moderno dizajnirani dodaci, kao što je car-kit postolje, pružaju korisnicima lakši i intuitivniji način da uživaju u svim pogodnostima potpuno nove Froyo platforme.

Telefon poseduje kameru sa Face tracking sistemom i Smile shot funkcijom, 3.2 inča široki HVGA ekran i izdržljivu bateriju sa kapacitetom od 1500mAh.

LG Optimus Chic: Najbolji smart telefon za kupce sa stilom
Zaobljeni oblik LG Optimus Chic modela obezbeđuje olakšano rukovanje, a njegove varijante u dve boje čine ga elegantnim i otmenim kao i osoba koja ga nosi. Tasteri osetljivi na dodir dopunjuju uglađeni i minimalistički izgled ovog smart telefona.

LG Optimus Chic takođe nudi jedinstvenu on-screen funkciju koja omogućava korisnicima da pristupaju i kontrolišu telefon preko svog računara. Dodatno, putem LG Air Sync-a ovaj model pruža korisnicima mogućnost da bežično sinhronizuju kontakte, fotografije i ostale značajne informacije sa računarom i online bazama podataka. Budući da je kompatibilan sa DLNA™ (Digital Living Network Alliance), multimedijalni sadržaj se može jednostavno i lako podeliti sa drugim DLNA™ sertifikovanim uređajima, kao što su televizori, audio-video sistemi i laptop računari.

Kako bi obeležila lansiranje LG Optimus One i LG Optimus Chic smart telefona, komanija LG je održala jedinstvenu virtualnu konferenciju iz Seula. Video snimak ovog događaja dostupan je na pogledati na sledećim web sajtovima: LG Mobile Global Facebook (http://www.facebook.com/LGMobileHQ) i LG Mobile Global YouTube (http://www.youtube.com/LGMobileHQ).

LG Optimus One i LG Optimus Chic će biti dostupni u više od 90 zemalja sveta, u većini evropskih zemalja biće u prodaji već od oktobra, dok se na srpskom tržištu očekuju u toku novembra.

Više informacija o proizvodima možete pronaći na www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.