Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG MOBILE WORLDCUP - počinje treći svetski šampionat u brzom kucanju poruka putem mobilnog telefona

  • Updated
  • 2010 07. 07

Glavna nagrada 100.000 američkih dolara i šansa za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda®

Beograd, 7. jul 2010. – LG Electronics (LG) je objavio početak LG MOBILE WORLDCUP 2010 šampionata, najvećeg svetskog takmičenja u oblasti mobilne komunikacije koje će biti obeleženo internacionalnom trkom za najbržeg svetskog „kucača“ SMS poruka.

U više od 20 zemalja biće organizovana polufinalna nadmetanja koja će učesnicima obezbediti šansu da se takmiče u finalu ovog svetskog prvenstva u januaru 2011. godine. Pobednički timovi nacionalnih takmičenja će osvojiti put u Njujork gde će se nadmetati sa najboljim svetskim „kucačima“ SMS poruka. Najbolji tim očekuje glavna nagrada od sto hiljada američkih dolara. Najbrži „kucač“ SMS poruka će imati priliku da izazove Ginisov svetski rekord® u brzini kucanja SMS poruka a koji je prošle godine postavio Pedro Matijas (Pedro Matias) iz Portugala, otkucavši 264 slovna karaktera na engleskom jeziku u roku od samo dva minuta.

Treći LG MOBILE WORLDCUP 2010, sa timovima iz preko 20 zemalja već nadmašuje uspeh sezone 2009., kada su se takmičili timovi iz 13 zemalja. Ovogodišnji takmičari dolaze iz Argentine, Australije, Kolumbije, Indije, Indonezije, Italije, Japana, Koreje, Maroka, Portugalije, Singapura, Južne Afrike, Filipina, SAD-a, Venecuele, Vijetnama itd.

LG MOBILE WORLDCUP 2010 ove godine unosi i neke novine u takmičenje. Na primer, tekst video igrice za brzo kucanje poruka, koja je bila prikazana na prošlogodišnjem svetskom takmičenju, sada će biti predstavljena i učesnicima nacionalnih takmičenja. LG će u okviru ovogodišnjeg programa takmičenja predstaviti i LG Text Ed program koji je namenjen edukaciji mlađih korisnika mobilnih telefona o negativnim posledicama slanja i primanja neprikladnih poruka kao i kucanja poruka tokom vožnje. Kroz aktivnosti na lokacijama takmičenja, ali i kroz sadržaje na internetu, mladi ljudi će biti podstaknuti da preuzmu veću odgovornost za ponašanje u komunikaciji putem mobilnih telefona.

„Prvi LG MOBILE WORLDCUP je pokazao koliko je upotreba mobilnih telefona povećana i postala raznovrsnija“, rekao je dr Skort An (Dr. Skott Ahn), predsednik i izvršni direktor LG Electronics Mobile Communications Company. „Naš cilj je da kroz ovo internacionalno takmičenje prikažemo koliko su generacije koje odrastaju sa digitalnim uređajima homogenizovane i kako tehnologija može da zbliži različite ljude“, naglasio je An.

Za više informacija posetite zvanični sajt LG MOBILE WORLDCUP 2010 na http://www.lgmobileworldcup.com.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com

.