Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG mobilni telefoni sa ćiriličnom Android platformom

LG Electronics je prvi proizvođač mobilnih telefona na srpskom tržištu koji ima zvaničnu podršku za naše pismo

Beograd, 19. jul 2012. – Na polju informacionih tehnologija, tokom poslednjih godina dešavaju se značajni pomaci kada su u pitanju naš jezik i pismo. Jedan od očiglednijih primera jeste potpuna lokalizacija svetskog pretraživača Google. Danas smo u mogućnosti da sami odlučimo da li ćemo da koristimo Google ili Firefox na srpskoj ćirilici ili latinici. Iste opcije imamo i kada su u pitanju Windows ili Linux, ili kada je, na primer, u pitanju Microsoft Office, a ne tako davno dobili smo i ćirilični domen.

LG Electronics Mobile Communications, u saradnji sa lokalnim predstavništvom u Srbiji, implementirao je ćirilični korisnički interfejs u sve mobilne telefone bazirane na Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnom sistemu i ujedno je prvi proizvođač mobilnih telefona na našem tržištu koji ima zvaničnu podršku za naše pismo.

Na ovaj način LG Electronics se pridružio velikim kompanijama koje se zalažu za očuvanje tradicije, ali i poštovanje kulturne i jezičke raznovrsnosti u savremenom informacionom društvu.

„Tehničkih problema oko primene ćirilice u savremenim informacionim tehnologijama nema, zahvaljujući upornom višegodišnjem radu kako naših stručnjaka, tako i najvećih svetskih firmi. Do sada, industrija mobilnih telefona je kaskala kada je u pitanju ovaj spoj novih tehnologija i našeg, tradicionalnog pisma. Danas, kada govorimo, ne samo o mobilnim telefonima, nego o informacionom društvu i mogućnostima koje pružaju savremene informacione tehnologije, upotreba ćirilice je pitanje ličnog izbora“, izjavio je Dragan Krsmanović, Rukovodilac tehničkog sektora za mobilne komunikacije LG Srbija.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs