Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG najavio novi moderan dizajn 3D naočara

Nove CINEMA 3D TV naočare će biti još lakše i udobnije od prethodnih modela

Beograd, 6. januar 2012. – Kompanija LG Electronics je najavila da će nova kolekcija 3D naočara, uključujući i model dizajniran od strane renomiranog kreatora Alena Miklia, biti predstavljena u prvom kvartalu 2012. godine. Novi modeli 3D naočara (F310, F320 i F360) su lakši i mnogo komforniji za nošenje, uz dizajn koji ih čini stilizovanim modnim detaljem.

„U poređenju sa klasičnim modelima, LG 3D naočare su znatno udobnije i idealne su za gledanje 3D sadržaja sa prijateljima i porodicom, iz bilo koje pozicije ispred televizora," izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Na ovaj način, LG je uspeo da ukloni dve najveće barijere u prihvatanju 3D tehnologije i sigurni smo da će naši korisnici biti zadovoljni.“

Model F310 karakteriše prepoznatljiv dizajn, koji kombinuje elegantne linije i tanak okvir. Za razliku od prethodnih modela, sočiva su zakrivljena kako bi se bolje prilagodila obliku lica i kako bi 3D doživljaj pri gledanju bio potpun. F310 su teške samo 13,5 grama, što ih čini za 20 odsto lakšim u odnosu na prethodne modele kompanije LG Electronics.

Još jedan novi proizvod za 2012. godinu su i clip-on 3D naočare – F320. Ovaj model je takođe zasnovam na FPR (Film Patterned Retarder) tehnologiji, a obzirom da su 25 odsto lakše od prethodne generacije LG 3D naočara, gotovo ih nećete ni osetiti na licu.

Saradnja sa dizajnerom, Alenom Miklijem, donela je sportski izgled rama modela F360, koji je težak samo 16 grama. Naočare F360, kao i svi ostali modeli kompanije LG, mogu se nositi i u 3D bioskopskim salama, jer su zasnovane na istoj FPR i RealD tehnologiji koja se koristi i u bioskopima.

Udeo kompanije LG Electronics na svetskom tržištu 3D televizora porastao sa 7,6 odsto u prvom kvartalu 2011. godine na 14 odsto u septembru iste godine. Ovom porastu najviše je doprinela FPR tehnologija, jer su upravo neprijatne, teške i skupe naočare u brojnim istraživanjima navedene kao jedan od glavnih razloga zbog kojeg potrošači teško prihvataju 3D tehnologiju u svojim domovima.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.