Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG najavio prve WCDMA telefone koji podržavaju roming u celom svetu.

  • Updated
  • 2008 02. 25
Modeli LG-KM560 i LG-KP330 predstavljaju GSMA’s Horizon Phone inicijativu


Februar, Barselona, LG Electronics (LG), svetski tehnološki i lider u dizajnu mobilne komunikacije najavio je da su dva njegova modela LG-KM560 i LG-KP330 izabrana da predstavljaju GSMA (GSM Association’s Horizon Phone initiative.)

Ovi LG-jevi telefoni su prvi 3G modeli sa mogućnošću automatskog rominga u preko 220 zemalja, jer podržavaju sve tri WCDMA (850, 1900 and 2100 MHz), kao i konvencionalne GSM frekvencije. Nijedan od ostalih telefona nema mogućnost rominga širom raznih regiona u kojima se koriste različite frekvencije jer obično podržavaju jednu ili dve frekvencije.

GSMA pokrenula je Horizon Phone inicijativu da razvije proizvodnju mobilnih telefona koji podržavaju više frekvencija i da na taj način omogući komunikaciju korisnika širom sveta. Ova takmičarska faza je samo prvi korak inicijative i modele LG-KM560 i LG-KP330 su izabrali eksperti šest vodećih svetskih operatera: Telstra, Telenor, Rogers Wireless, Telefonica Movile, Cable & Wireless International i Entel PCS.

“Izborom LG-jevih HSDPA telefona za GSMA Horizon Phone inicijativa pokazuje da su operateri prepoznali koliko LG ulaže u napredak tehnologije i popularizaciju 3G,” rekao je Dr Skot An, predsednik LG-jevog ogranka za mobilne komunikacije. “LG će nastaviti da proizvodi nove i bolje 3G telephone po željama svojih korisnika bazirane na vrhunskim tehnološkim standardima.”

Prošle godine LG je osvojio “GSMA’s 3G for All kampanju” svojim modelom LG-KU250. Ovogodišnja pobeda daje LG-ju dodatni značaj na 3G tržištu koje raste neverovatnom brzinom. Očekuje se da će u 2008-oj celokupna prodaja telefona treće generacije narasti do 250 milliona primeraka, što je za 56 procenata više nego prošle godine kada je prodato 160 miliona. Kompatibilnost sa frekventnim opsegom od 850 MHz je naročito važno za uspeh ovih telefona.

”GSMA’s Horizon Phone inicijativa će pomoći operaterima da ustanove spektar od 850 MHz kao integralnu frekvenciju za 3G telefoniju, što će dovesti do efektivnije komunikacije i većeg izbora za korisnike,” rekao je Krejg Erlih, predsedavajući GSM Asocijacije.

LG će u drugoj polovini 2008-me, lansirati modele LG-KM560 I LG-KP330 preko ovih šest operatera i ostalih koji su pomogli pri izboru telefona.

O LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc, globalni je lider i tehnološki inovator u elektronskim i mobilnim komunikacijama. Zapošljava 82 000 ljudi u 120 filijala i 80 centrala širom sveta. Obuhvata poslovne celine kao što su : mobilne komunikacije, digitalni uređaji, digitalni displej i digitalni mediji. 2005 godine godišnji promet bio je 34.7 milijardi dolara. LG Electronics je vodeći svetski provajder CDMA mobilnih telefona, rezidencijalnih klima uređaja, plazma panela, optičkih uređaja, DVD plejera i kućnih bioskopa. Dodatne informacije su na sajtu www.lg.com


Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe su Danijela Popović Jurić , 065/36-36-143, e-mail: danijela.popovic@communis.co.yu I Gordana Šoštarić 065 36 36 119 e mail: gordana.sostaric@communis.co.yu