Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG NAJAVIO RAZVOJ DEEPTHINQ DEEP LEARNING PLATFORME

  • Updated
  • 2018 01. 09

 

Beograd, 09. januar 2018. godine – Kompanija LG Electronics (LG) najavila je razvoj sopstvene tehnologije veštačke inteligencije (AI) zasnovane na deep learning-u predstavljanjem AI razvojnog alata za sve poslovne jedinice u skladu sa naporima kompanije da ubrza lansiranje novih proizvoda opremljenih najnovijom tehnologijom.

 

Razvijanje DeepThinQ 1.0 platforme započeto je prošle godine osnivanjem LG laboratorije za veštačku inteligenciju u Koreji sa ciljem ubrzanja istraživanja na polju veštačke inteligencije. Platforma omogućava jednostavno integrisanje veštačke inteligencije u širi spektar proizvoda, pružajući kreatorima LG proizvoda mogućnost da primenjuju deep learning tehnologije na nove generacije proizvoda. U skladu sa otvorenom strategijom nedavno najavljenog AI brenda ThinQ, proizvodi kompanije LG koji će sadržati DeepThinQ tehnologiju, od mobilnih uređaja do kućnih aparata, pružiće sveobuhvatno korisničko iskustvo povezivanjem brojnih tehnologija i rešenja sa svojom AI platformom.

 

DeepThinQ 1.0 platforma poseduje AI funkcije kao što su prepoznavanje glasa, videa i senzora, kao i detektore prostora i prisustva, razvijene uz pomoć podataka o navikama korisnika LG proizvoda tokom godina. DeepThinQ 1.0 je od temelja dizajniran sa idejom otvorenosti i diversifikacije, pa podržava brojne operativne platforme kao što su Android, Linux i webOS.

 

LG DeepThinQ tehnologija daje potpuno novo značenje izrazu „uči se dok je živ“. Proizvodi razvijeni na DeepThinQ platformi se sami edukuju koristeći cloud servere tako da postaju pametniji tokom vremena. Funkcija učenja je u srcu DeepThinQ tehnologije, i omogućava AI proizvodima kompanije LG da razumeju, ne samo spoljašnje okruženje, već i obrasce ponašanja korisnika. Na primer, LG ThinQ klima uređaj vremenom uči životne navike korisnika te automatski hladi sobu na temperaturu koju korisnik preferira. Tokom vožnje automobila, LG tehnologija za praćenje kabine koristeći naučene podatke o facijalnoj ekspresiji vozača prepoznaje trenutak kada on postane pospan. Najzad, ThinQ će imati mogućnost automatski da podesi muziku, osvetljenje ili klimu unutar automobila učenjem korisničkih navika putnika koji najčešće koriste automobil.

 

DeepThinQ tehnologija već menja način na koji su određeni proizvodi namenjeni komercijalnom i potrošačkom sektoru dizajnirani. LG roboti-vodiči koji se koriste na južnokorejskom aerodromu Incheon International koriste sofisticiran ambijentalni šum za poboljšanje funkcije prepoznavanja glasa što omogućava bolje razumevanje putnika. Robotski usisivač kompanije LG uči razliku između stolice i psa i kreće se u skladu s tim.

 

DeepThinQ tehnologija je otelotvorenje naše otvorene filozofije, da pružimo najmoćnija AI rešenja našim korisnicima putem strategije otvorene platforme, otvorenog partnerstva i otvorene povezanosti“, izjavio je Dr IP Park, glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics. „ThinQ će u potpunosti promeniti način na koji potrošači koriste naše proizvode, jer će ThinQ proizvodi učiti o njima kako bi pružili inteligentne usluge, a ne obrnuto.“

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite.