Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG najavljuje još veća dostignuća u ekološkom poslovanju

  • Updated
  • 2011 03. 16

Kompanija će smanjiti emisiju gasova sa efektom staklene bašte za 14 miliona tona u 2011. godini, što je omogućeno zelenim tehnologijama i energetski efikasnim proizvodima

Beograd, 16. mart 2011. - Kompanija LG Electronics (LG) danas je objavila da je započela projekat smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte za skoro 14 miliona tona tokom ove godine, što je još više od prethodnog rekorda LG-a od 12,9 miliona tona smanjenja prošle godine. Sa ovim prognozama, LG nastoji da postigne svoj cilj od 200 miliona tona kumulativnog smanjenja od 2009. do 2020. godine.

Kao deo svog „Green 2020” plana za ekološki održivo poslovanje, kompanija LG smanjuje efekte staklene bašte, ne samo kroz poboljšanje procesa proizvodnje, već i kroz bolju logistiku i energetsku efikasnost proizvoda, koji donose značajna smanjenja CO2 tokom poslednje, upotrebne faze proizvoda.

LG plan obuhvata smanjenje emisije štetnih gasova u proizvodnim procesima, na postrojenjima, u svim procesima i tokom potrošnje energije. Kroz bolje upravljanje postrojenjima - efikasnijim korišćenjem ovlaživača, zamenom starih vodno-grejnih sistema i klima uređaja, ponovnim korišćenjem recikliranih nus-proizvoda - LG očekuje dodatna smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

LG je većinu svojih energetskih ušteda ostvario kroz poboljšanje efikasnosti potrošačkih proizvoda, a najveće zasluge imali su LED televizori i klima uređaji, kao i sve šira upotreba LG „zelenih“ frižidera i veš mašina. Ove godine LG će pokušati da nastavi sa ovim velikim uspehom, sa još većim fokusom na energetski efikasne proizvode za potrošače, sa ciljem da smanji delovanje štetnih gasova za dodatnih 8 procenata.

„Naša agresivna ulaganja u energetski efikasne „zelene“ tehnologije omogućila su ovo dostignuće“, rekao je Dr Skot Ahn, predsednik i glavni tehnološki direktor LG Elektronics. „Uvereni smo da možemo ostvariti naš cilj od 200 miliona tona čak i pre nego što je to očekivano, dok istovremeno nastavljamo da poboljšavamo svakodnevne živote ljudi, gde god je LG prisutan“.

LG takođe nastoji da ostvari znatno smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte kroz pojednostavljenje svoje logistike. U tom cilju menadžment LG-a će proširiti svoj sistem upravljanja gasovima sa efektom staklene bašte tako da pokrije i procese pošiljki i isporuka, uključujući i gorivo koje koriste poslovna vozila, kao i emisije gasova u skladištima.

Pored toga, predlozi zaposlenih o tome kako da se efikasnije koriste poslovni objekti doneli su rezultat od 50.000 tona manje ispuštenih gasova u prošloj godini. LG će nastaviti da se trudi da ohrabruje svoje partnere i dobavljače da vode svoje poslovanje na energetski efikasne načine, kroz identifikovanje i praktikovanje inovativnih aktivnosti za smanjenje otpada i potrošnje energije.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.