Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG najavljuje prvi smart telefon sa OLED FullVision ekranom u istoriji

  • Updated
  • 2017 08. 08

 

Beograd, 08. avgust 2017. godine — Sledeći flagship smart telefon kompanije LG Electronics (LG) biće prvi uređaj u istoriji koji će imati OLED FullVision ekran, u skladu sa strategijom za razvoj ekrana koja je počela sa modelima G6 i Q6. Prvi LG OLED smart telefon, G Flex 2 iz 2015. godine, označio je proširenje ekspertize ove kompanije u pogledu OLED tehnologije sa premium televizora na polje smart telefona.

 

LG FullVision tehnologija omogućava proizvodnju ekrana koji gotovo da nemaju ramove te su postavljeni preko čitave prednje strane telefona. U tom smislu, OLED predstavlja sledeći korak u evoluciji FullVision ekrana, s obzirom na neverovatan kvalitet, živopisne boje i jasnoću slike koju omogućava. Sa šest inča, OLED FullVision ekran novog telefona biće najveći displej na LG modelima u protekle četiri godine, dok će celokupno telo uređaja biti manje od prošlogodišnjeg modela V20. Kako su gornja i donja ivica smanjene za 20, odnosno 50 odsto, u odnosu na V20, logo kompanije je pomeren sa dna ekrana na zadnju stranu, kako bi se maksimalno iskoristio prostor za ekran.

 

Vrhunsko vizuelno iskustvo koje omogućava FullVision ekran poboljšano je na 4,15 miliona piksela na QHD+ (1440 k 2880) OLED ekranu. Izuzetan kvalitet slike postiže se zahvaljujući OLED tehnologiji, koja prikazuje savršenu crnu, kao i mnogo širi sprektar boja. Još jedna prednost OLED tehnologije je operativno vreme odziva, koje je za nekoliko desetina brže nego kod LCD ekrana. Ovo ubrzano vreme odziva efikasno eliminiše kašnjenje slike, što je veoma važno prilikom gledanja akcionih filmova i korišćenja VR aplikacija. Sa podrškom za HDR10, gledanje kompatibilnih filmova i video zapisa na ovom ekranu omogućiće korisnicima potpuno novo i neočekivano iskustvo.

 

S obzirom na to da će ekran predstojećeg smart telefona kompanije LG biti zasnovan na plastičnoj OLED tehnologiji – poznatoj i kao P-OLED – ivice se mogu zakriviti, tako da omoguće ergonomski dizajn i bolji osećaj prijanjanja u ruci. Osim toga, ekran je zaštićen Corning® Gorilla® Glass 5 staklom, otpornim na udarce. Najvažnije, uz korišćenje napredne enkapsulacije i tehnologije skeniranja piksela, gorući problem koji je zadesio OLED tehnologiju u prošlosti, u potpunosti je eliminisan u ovom uređaju. Enkapsulacija značajno umanjuje oksidaciju piksela, dok tehnologija skeniranja piksela omogućava umanjenja energije neophodne za primenu u svakom pikselu ponaosob, čime se ujedno štedi i životni vek baterije.

 

„S obzirom na to da je konkurentnost u sferi pametnih telefona na globalnom nivou sada jača nego ikada, osetili smo da je ovo pravo vreme da ponovo uvedemo OLED ekrane u svoje mobilne proizvode”, naveo je Juno Cho, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite.