Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG nastavlja rast na tržištu Srbije

  • Updated
  • 2011 10. 24

Prema istraživanju nezavisne međunarodne agencije za istraživanje tržišta, kompanija LG Electronics drži prvo mesto u prodaji flet televizora, kućnih bioskopa i side by side frižidera1

Beograd, 24. oktobar 2011.
– Prema istraživanju tržišta koje je sprovela nezavisna međunarodna agencija, kompanija LG Electronics je na prvom mestu u Srbiji u prvoj polovini 2011. godine kada je u pitanju učešće u ukupnoj vrednosti i količini prodaje televizora, kućnih bioskopa i side by side frižidera. Takođe, LG Cinema 3D televizori su ubedljivo najprodavaniji u prvih osam meseci ove godine na tržištu Srbije.

Prema sprovedenom istraživanju, tržište televizora sa plazma, LCD i LED tehnologijom u Srbiji u prvoj polovini ove godine beleži pad. Ipak, učešće kompanije LG u ukupnoj vrednosti i količini prodaje raste, pa tako LG flet televizori i pored cene malo iznad prosečne, zauzimaju prvu poziciju na tržištu Srbije. Sa ovim modelima, kompanija LG ima 34,4% učešća u ukupnoj prodajnoj vrednosti, odnosno 32% od ukupnog broja prodatih uređaja u istoj kategoriji. Takođe, veliki globalni uspeh serije LG Cinema 3D televizora odslikava se i na tržištu Srbije, gde su najprodavaniji i gde čine 40,5% prodatih 3D televizora svih proizvođača.

Kada je reč o kućnim bioskopima, kompanija LG je zadržala lidersku poziciju na tržištu sa ima 57% učešća u ukupnoj prodajnoj vrednosti, odnosno 55% od ukupnog broja prodatih uređaja. LG Electronics, jedan od prvih proizvođača koji je uveo blu-ray tehnologiju na tržište Srbije, drži i prvo mesto u prodatim kućnim bioskopima koji reprodukuju sadržaje ovog formata.

„LG Electronics će u narednom periodu nastaviti da prati trendove na tržištu Srbije kako bi na osnovu ustanovljenih preferenci potrošača kreirao najbolju ponudu uređaja iz oblasti potrošaćke elektronike“, izjavio je Predrag Todorović, direktor Predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

Najprodavaniji modeli televizora na tržištu Srbije, nezavisno od proizvođača, su LCD televizori dijagonale 32 inča, sa 49,4% tržišta kada je prodajna vrednost u pitanju, odnosno 53,4% tržišta ako uzmemo u obzir broj prodatih uređaja. Ujedno, prema istraživanju preferenci potrošača koje je sprovela ista agencija, muškarcima je važnije da flet televizor ima veliki izbor naprednih mogućnosti, visoku rezoluciju ekrana ili pozadinsko LED osvetljenje, dok žene veći fokus stavljaju na praktičnost i preglednost glavnog menija. Čak 54% ispitanika navodi da im je bitno da televizor ima mogućnost povezivanja sa internetom. Takođe, ispitanici su spremni da izdvoje gotovo 40% više novca za televizore koji reprodukuju 3D sadržaj nego za konvencionalni flat televizor.

U prvoj polovini 2011. godine po ukupnoj vrednosti i količini prodaje, LG Electronics zauzima i prvo mesto na tržištu Srbije kada su u pitanju i side by side frižideri. Prema istraživanju preferenci potrošača, primarni kriterijumi pri kupovini frižidera za ispitanike jesu ušteda električne energije i veličina unutrašnjeg prostora. Čak 80% se o proizvodima informiše putem web sajta proizvođača, dok se kao drugi izvor informacija pri kupovini navodi preporuka drugih korisnika. Žene se, za razliku od jačeg pola, pri kupovini se više oslanjaju i na promotivne materijale kao i na preporuku prodavaca na samom prodajnom mestu.

1Frižideri sa dvoje vrata.

###

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.