Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG nudi neograničene mogućnosti sa najnovijim remek delima iz poslovne jedinice home entertainment na sajmu IFA 2010

  • Updated
  • 2010 09. 03

LG na sajmu IFA 2010 prikazuje kako tehnologija i dizajn čine život boljim

Beograd, 3. septembar 2010. godine – Na ovogodišnjem sajmu Internationale Funkausstelung (IFA) u Berlinu, LG Electronics (LG) osim poslovnih rešenja i kućnih uređaja, prikazuje i spektakularan miks proizvoda za kućnu zabavu, čiji opseg, inovacije i mogućnosti povezivanja pokazuju korisnicima koliko dobar život može biti sa LG-jem.

„Ovo je bila zaista uzbudljiva godina za našu poslovnu jedinicu Home Entertainment, a naš štand na ovogodišnjem sajmu IFA pokazuje da nam predstoje još bolje stvari”, izjavio je Simon Kang, predsednik i direktor LG Home Entertainment kompanije. „Osluškujući potrebe naših korisnika, ostvarili smo još bolji kvalitet slike na televizorima, bolji zvuk i stvorili inteligentnije i praktičnije proizvode za kućnu zabavu koji zaista donose slobodu kroz neograničene mogućnosti.”

Ulazak na LG-jev štand pored spektakularnog masivnog zida sa 131 ekranom pruža posetiocima prvi uvid u svet INFINIA-e. Unutar LG štanda nalazi se niz LEX8 NANO FULL LED televizora, iz najnovije ponude LG-a u oblasti vizuelnih inovacija. LG-ev LEX8, prvi televozor sa NANO tehnologijom na svetu, koristi NANO Lighting tehnologiju kako bi rasporedio svetlost ravnomernije i efikasnije po ekranu, stvarajući slike koje su svetlije, jasnije i bistrije nego ikada.

Još značajnije je da, zahvaljujući NANO Lighting tehnologii, LEX8 dolazi sa izuzetno tankim INFINIA dizajnom, sa najtanjim ekranom i najužim okvirom u odnosu na bilo koji FULL LED televizor na tržištu danas. Uzbuđenje se nastavlja nizom FULL LED 3D televizora, koji su ključna komponenta LG-jeve sveobuhvatne 3D kolekcije. Jednu stranu štanda zauzima i LEX9 sa sjajnim 72-inčnim ekranom koji je veći od bilo kog LED LCD televizora na tržištu danas.

Kao deo serije malih kućnih bioskopa, predstavljen je i niz LG 3D projektora, kao i prvi Real 3D Sound Home Theater System HX900. Dok inovativni proizvodi stvaraju zvuk koji pokriva svaki kutak prostorije, HX900 vodi gledaoce pravo u centar akcije. Da bi odgovorio na rastući trend ka većim, impresivnijim televizorima, LG je takođe predstavio 180-inčni 3D Multi Vision Display na Home Entertainment štandu. Sa svojom ogromnom 3D slikom koja potpuno osvaja, gledaoci se mogu uživeti u prikazani ambijent i zaploviti tahićanskim kanuom, razneti napadačke snage u igricama ili se izgubiti u svetu animacija.

Kako bi posetioci zavirili u budućnost Home Entertainment proizvoda, LG na sajmu IFA predstavlja i revolucionarne OLED televizore, uključujući i novi 31-inčni 3D model, debljine samo 0,29 cm, ujedno i najtanji na svetu u svojoj klasi. Disperzijom pozadinskog osvetljenja, pikseli OLED televizora koriste sopstvenu svetlost da stvore potpuno nov nivo boja, jasnoće i dubine crnih nijansi. Tanki poput olovke i izuzetno lagani, LG OLED televizori su elegantan dodatak praktično bilo kom okruženju i površini, što pokazuju i modeli postavljeni na plafon u LG OLED delu na sajmu IFA.

Sigurno je da će dosta pažnje biti usmereno na LG-jev Smart TV, tehnološki iskorak koji obećava izmenu našeg odnosa sa televizijom. LG je na sajmu IFA predstavio koncept svog revolucionarnog otkrića SMART TV, fokusirajući se na 4 životna principa: Lako pokazuje kako praktična funkcija Home Dashboard omogućava gledaocima da koriste aplikacije i pregledaju premium sadržaje na jednom ekranu; Zabavno pokazuje zanimljive i praktične aplikacije SMART TV-a, od bojanki za decu do časova prve pomoći za odrasle; Više pokazuje kako funkcija Media Link može biti iskorišćena za lako sinhronizovanje online sadržaja sa smart telefonom, kako bi gledanje filmova i TV programa u pokretu bilo lako kao uključivanje radija; Bolje prikazuje brze, direktne linkove ka najpopularnijim online servisima kao što su YouTube, Maxdome, Orange i MLB.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.