Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG OLED donosi ovog leta polarnu svetlost na Island

  • Updated
  • 2016 06. 22

Beograd, 22. jun 2016. godine – Kompanija LG Electronic (LG) pokrenula je kampanju koja će polarnu svetlost, poznatiju i kao Aurora Borealis, učiniti vidljivom gledalištu širom planete i to na potpuno jedinstven način – uz pomoć LG 4K OLED televizora sa zakrivljenim ekranom i tehnologijom visokog dinamičkog opsega (HDR). LG će 20. jula u prestonici Islanda, Rejkjaviku, prikazati polarnu svetlost na OLED ekranima, tokom koncerta popularnog islandskog benda Of Monsters and Men, a svi zainteresovani da osvoje karte za koncert i plaćen put i smeštaj u Rejkjaviku za dvoje, mogu da se prijave putem LG Facebook stranice.
 

Aurora Borealis na Islandu nije vidljiva u periodu od aprila do avgusta, zbog polarnih dana koji čine da ceo Island bude osvetljen skoro 24 sata dnevno. Kako bi omogućio turistima i stanovnicima ove zemlje da po prvi put vide polarnu svetlost tokom letnjih meseci, LG je pozvao skoro 1000 gostiju na koncert pod nazivom Lights Out, Stars On, na kojem će nastupiti islandski bend Of Monsters and Men. Tokom ove noći, staklene panele Koncertne dvorane Harpa u Rejkjaviku krasiće 40 velikih OLED ekrana, koji će savršeno verno prikazivati islandsko noćno nebo zahvaljujući najdubljoj crnoj boji. Naime, crna podloga OLED televizora povećava kontrast i daje bogatiju sliku, a samosvetleći pikseli isključuju potrebu za LED pozadinskim osvetljenjem, pa su boje svetle i živopisne.
 

Osim toga, tokom kampanje će biti održana i četvoromesečna izložba fotografija islandskih pejzaža i noćnog neba koje su kreirali mnogobrojni talentovani fotografi sa Islanda. Fotografije prirodnih lepota ovog raja na zemlji biće prikazane u potpuno novoj perspektivi zahvaljujući savršenoj površini LG OLED televizora, a izložba će trajati od 20. jula do 20. novembra u Koncertnoj dvorani Harpa. Tokom ove kampanje, LG je blisko sarađivao sa nagrađivanim islandskim piscem i aktivistom Andrijem Magnasonom (Andri Magnason), kao i astrofotografom Šonom Parkerom (Sean Parker), autorom mnogih fotografija koje prikazuju Auroru Borealis.
 

„LG poslednjih 50 godina drži poziciju inovatora u tehnologiji izrade televizora, a naša želja da kreiramo najbolje uređaje doživela je kulminaciju današnjim OLED televizorima. Prikazivanjem prirodnih lepota islandske polarne svetlosti, stanovnici ove zemlje, kao i turisti, biće u prilici da dožive magiju prirode, kakvu može da prikaže samo LG OLED televizor“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.
 

### 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.


Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.