Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG OLED remek-dela stigla u Srbiju

  • Updated
  • 2016 09. 12

Beograd, 12. septembar 2016. godine – Premium OLED televizori, koje je kompanija LG Electronics (LG) predstavila ove godine svetskoj javnosti, konačno su stigli u Srbiju. Modeli OLED E6, C6 i B6 predstavljeni su u okviru manifestacije „24 sata elegancije“, događaja koji okuplja veliki broj eminentnih gostiju iz inostranstva, kao i Beograđane koji vole eleganciju i luksuz. Beograd je po šesti put zaredom bio domaćin ove manifestacije, u okviru koje su posetioci imali priliku da vide retke, kolekcionarske primerke oldtajmera, kao i prestižne brendove iz različitih industrija, koji su sinonim za vrhunski kvalitet i tradiciju. Remek-dela kompanije LG, svojim elegantnim dizajnom i vrhunskim kvalitetom slike, koji ih čine prefinjenim i premium uređajima, savršeno su se uklopili u koncept događaja, prezentujući posetiocima potpuno novo i prestižno iskustvo gledanja televizije.

 

Sve nove modele televizora odlikuje dobro poznata OLED tehnologija, koja omogućava emitovanje savršene slike, bez obzira na ugao gledanja, zahvaljujući visoko razvijenoj tehnologiji samosvetlećih piksela. Ovi pikseli imaju mogućnost da se nezavisno aktiviraju i tako pruže prikaz neograničenog kontrasta i najtamnije crne boje, simbola prefinjenosti i elegancije. Takođe, svaki od novih uređaja poseduje i brojne druge karakteristike koje ga čine pravim tehnološkim čudom.       

 

Predvodnik najnovijih OLED televizora kompanije LG, SIGNATURE OLED G6, odlikuje jedinstveni Picture-on-Glass dizajn, praćen ultra tankim OLED panelom koji poseduje prozirno crno pozadinsko staklo. Zbog svojih premium karakteristika i najtamnije crne boje, nedavno je osvojio prestižnu EISA nagradu u kategoriji High-End TV, a sudije su ga opisale kao „pravo remek-delo“. Ovo je peti put zaredom da kompanija LG osvaja EISA nagradu i to samo za svoje OLED televizore.

 

Inače, sva četiri modela pružaju korisnicima iskustvo čistog zvuka, zahvaljujući izuzetnom audio sistemu sa ugrađenim zvučnicima, izuzev modela G6, čiji su zvučnici izdvojeni. G6 je dostupan sa dijagonalama od 77 i 65 inča, dok E6 poseduje dijagonale od 65 i 55 inča i oba modela imaju ravan ekran. B6 i C6 izgledaju vrlo elegantno zahvaljujući prozirnom vratu postolja koji čini da ekran izgleda kao da lebdi iznad podloge. Model B6, poput prethodna dva, odlikuje ravan ekran, dok je C6 jedini među ova četiri uređaja koji poseduje zakrivljeni ekran.

 

Sva četiri televizora podržavaju napredne HDR 10 i Dolby Vision™ tehnologije slike, koje pružaju izvanredno osvetljenje, izražavajući tako širi raspon živopisnih i jarkih boja i čineći sliku realističnijom nego ikada ranije. Jedinstvena mogućnost LG OLED televizora da prikažu savršenu crnu boju u kombinaciji sa HDR tehnologijom korisnicima donosi realističnu sliku, jer oživljava svaki detalj izgubljen tokom prenosa na ekran, što čini OLED televizore idealnim za emitovanje HDR sadržaja. Takođe, HDR je savršen u kombinaciji sa OLED televizorima zbog Pixel Dimming tehnologije, kao i mogućnosti da se osvetljenje podešava piksel po piksel, što ove modele trenutno čini jedinim na tržištu koji nude ovakve performanse. Audio sistem razvijen je u saradnji sa kompanijom Harman/Kardon, čime je postignut vrhunski performans na polju zvuka. Takođe, svi modeli koriste najnoviji webOS operativni sistem, pa se putem wi-fi mreže lako povezuju sa bilo kojim smart uređajem u kući.

 

„Nakon brojnih pohvala i nagrada širom sveta, budućnost televizije konačno je doživela svoju premijeru u Srbiji u vidu tri remek-dela tehnologije. Zahvaljujući ovim premium uređajima, domaći ljubitelji kvalitetne slike imali su priliku da uživaju u nestvarno jasnim bojama i detaljima kakve samo OLED tehnologija može da pruži“, rekao je Youngnam Roh, predsednik regionalnog predstavništva kompanije LG Electronics.

 

Tačne specifikacije i detalje o proizvodima možete pogledati na sledećem linku:  http://www.lg.com/rs/oled-tv.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.