Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG OLED TV treću godinu zaredom dobitnik EISA nagrade

Beograd, 19.08.2014. — Kompanija LG Electronics (LG) je objavila da su njena četiri proizvoda, 4K OLED TV, Smart TV, SoundPLate kao i vodeći LG G3 smart telefon, dobitnici nagrada Evropske asocijacije za sliku i zvuk (EISA). Kao jedina kompanija koja je osvojila EISA nagrade za OLED TV tehnologiju tri godine zaredom, LG je najnovijim uspehom učvrstio svoju dominantnu poziciju u domenu kućne zabave.

LG 4K OLED TV dijagonale 77 inča (model 77EC980V), ovogodišnji pobednik EISA nagrade za najbolji evropski televizor, prvi je model koji je inkorporirao 4K rezoluciju sa prvoklasnim OLED ekranom koji odlikuje WRGB tehnologija. Ova kombinacija najnovijih rešenja u oblasti napredne tehnologije ekrana pruža korisnicima jasnu, detaljnu sliku i neverovatno visok kontrast. Ergonomično zakrivljena linija ekrana 4K OLED televizora pruža izuzetno intenzivno korisničko iskustvo i širok ugao gledanja, a Tru 4K Engine Pro opcija omogućava da se sadržaji niže rezolucije poboljšaju do nivoa približnog Ultra HD kvalitetu slike.

Pobednik nagrade za „Evropski pametni televizor godine“, LG Smart+ TV (model 55LB870V) dijagonale 55 inča, pruža živopisnu i jasnu Full HD sliku ispunjenu preciznim bojama, dubokim kontrastom i širokim uglom gledanja. Iako poseduje revolucionarnu webOS platformu, 55LB870V model nudi jednostavno korisničko iskustvo i brži i lakši pristup svetu zabave. Ultra tanki ram ekrana, obogaćen LG CINEMA SCREEN dizajnom, daje ovom Smart televizoru moderan izgled, koji omogućava gledaocima da se nađu u središtu akcije.

Ovogodišnja nagrada „Evropski HT Soundbase“ otišla je u ruke uređaja LG SoundPlate (model LAB540). Dizajniran tako da se pogodno i neprimetno uklopi ispod televizora, tanki SoundPlate predstavlja savršen izbor kada je kućna zabava u pitanju. Osim snažnog 4.1-kanalnog sistema zvučnika sa izlaznom snagom od 320 W, ovaj kućni bioskop poseduje i aktivni bežični subwoofer, kao i ugrađeni 3D Blu-ray plejer i kompatibilnost sa Smart televizorom. Takođe poseduje i Bluetooth opciju, koja korisnicima omogućava jednostavno puštanje audio zapisa sa eksternih uređaja.

EISA je nagradila i popularni LG G3 smart telefon ove godine, dodelivši mu nagradu za „Evropski napredni smart telefon godine“. Ovaj telefon je postavio nove standarde kao uređaj koji je stvoren prvenstveno na osnovu korisničkih istraživanja i filozofije „Simple is the New Smart“. Njegov veličanstven Quad HD ekran i OIS+ kamera od 13 megapiksela obogaćena laserskim autofokusom, omogućavaju mu da brzo i jednostavno zabeleži i prikaže posebne životne trenutke.  Jedinstveni softver LG G3 telefona odlikuju smart funkcije, kao što su Smart Keyboard, Smart Notice i Knock CodeTM., koje omogućavaju lako, pogodno, jednostavno, pametno i sigurno korišćenje.

„Velika nam je čast što su naši proizvodi prepoznati i nagrađeni od strane organizacije EISA, koja uživa  veliko poštovanje“, izjavio je Hyun-hwoi Ha, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Entertainment. „LG će nastaviti da pomera granice tehnologije i dizajna kako bi ispunio očekivanja i potrebe kupaca širom sveta, koji veruju da će naša kompanija nastaviti da plasira najbolje proizvode iz industrije na svetsko tržište.“

Međunarodno priznato, EISA je jedinstveno udruženje 50 publikacija iz 20 evropskih zemalja, predano praćenju najnovijih dostignuća iz oblasti zvuka i tehnologija slike. Svake godine, prestižna EISA nagrada dodeljuje se u šest kategorija: zvuk, video, kućni bioskop, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni. Nagrade se dodeljuju novim proizvodima koji predstavljaju najbolju kombinaciju naprednih tehnologija, funkcija, dizajna, ergonomije i kvaliteta za određenu cenu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.