Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Optimus G Pro osvojio nagradu za najbolji LTE uređaj

Beograd, 28. jun 2013. godine – Na ovogodišnjem Svetskom LTE samitu u Amsterdamu, kompanija LG Electronics dobila je nagradu za najbolji LTE uređaj – Optimus G Pro smart telefon sa 4G LTE podrškom. Ova nagrada dolazi kao priznanje izvanrednim LTE mogućnostima ovog uređaja, širokom spektru inovativnih svojstava namenjenih korisniku, jednostavnošću upotrebe i povezivanja sa drugim uređajima, kao i elegantnom dizajnu.

Posmatran kao vodeći događaj za 4G tehnologiju, Svetski LTE samit okuplja ključne ličnosti iz industrije pod jednim krovom. Sa preko 3.000 učesnika, 250 govornika, više od 125 izlagača i velikim brojem predstavnika medija, ovogodišnji događaj se pokazao kao jedan od najvećih LTE skupova do sad.  

Zahvaljujući brzom razvoju LTE mreža, sve više korisnika su sada u mogućnosti da uživaju u visokom kvalitetu sadržaja na mobilnim uređajima. U skladu s tim, došlo je i do naglog povećanja potražnje za premijum LTE smart telefonima sposobnih da predostave korisniku pun vizuelni užitak. Zahvaljujući moćnom Qualcomm Snapdragon 600 procesoru, IPS ekranu dijagonale 5,5 inča sa 1080p Full HD podrškom i poboljšanim korisničkim iskustvom, LG Optimus G Pro pruža neverovatno brze performanse, kao i neprevaziđeni kvalitet slike i intuitivni interfejs.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo da prihvatimo ovako prestižno priznanje,“ izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Optimus G Pro je jasan primer na koji način kompanija LG svojim potrošačima omogućava najbolje u okviru mobilne tehnologije i korisničkog iskustva.  Obzirom da nismo od onih koji žive od stare slave, nastavljamo sa napornim radom na razvoju nove generacije naprednih LTE uređaja i mrežnih tehnologija.“

Optimus G Pro podržava sve LTE frekvencije, čineći uređaj kompatibilnim sa bilo kojom 4G LTE mrežom u svetu.  Zahvaljujući quad-band anteni koja podržava četiri frekvencijska opsega, uređaj je u mogućnosti da pruži najbrže LTE brzine, ujedno podržavajući 2x2 i 4x2 MIMO (multiple-input/multiple-output) konfiguracije kanala. Optimus G Pro takođe pruža brz i neometan prenos podataka zahvaljujući sposobnosti prenosa paketa između W-CDMA i LTE mreža. Pored toga, munjevito brz procesor od 1,7 GHz pruža najbrži LTE protok podataka, omogućavajući korisnicima da uživaju u izuzetnom multimedijalnom iskustvu i mogućnostima multitaskinga.  

# # #

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2012. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs