Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG osvaja Evropu sa Smart i energetski efikasnim kućnim uređajima

Beograd, 26. april 2013. godine – Kompanija LG Electronics predstavila je na sajmu InnoFest u Berlinu niz impresivnih Smart i energetski efikasnih kućnih uređaja. Najnoviji LG aparati za kuću, poput Eco-Hybrid mašine za pranje i sušenje veša i frižidera sa A+++ stopom energetske efikasnosti, mogu se pohvaliti nizom inovativnih karakteristika, kao i najsavremenijom tehnologijom. Na taj način, jačajući svoju liniju uređaja iz premijum i srednje klase, LG ima za cilj da ojača svoju globalnu poziciju svetskog brenda broj jedan među kućnim aparatima do 2015. godine.

„Pri kupovini bele tehnike, evropski potrošači najviše obraćaju pažnju na energetsku efikasnost, ergonomiju i inovativni dizajn“, izjavio je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanje LG Home Appliances. „Svesni smo da su ovo visoki prioriteti, stoga uvek osluškujemo potrebe naših klijenata i pažljivo pratimo trendove u okviru industrije kako bi udovoljili potrebama naših potrošača.“

Tokom InnoFest sajma u Berlinu, predstavljena je nova Eco-Hybrid mašina za pranje i sušenje rublja sa kapacitetom pranja od 12 kg i sušenja od 8 kg. Sa rastućim troškovima za potrošnju vode i električne energije, nove LG mašine za pranje i sušenje veša su veoma pogodne za evropske korisnike koji aktivno traže načine da uštede na električnoj energiji i vodi. Dok konvencionalne mašine za pranje i sušenje rublja obično koriste vodu tokom ciklusa sušenja, veš mašine kompanije LG pružaju mogućnost vazdušnog sušenja zahvaljujući Air-drying režimu sa A stopom energetske efikasnosti, koji omogućava uštedu i do 6900 litara vode godišnje. Pored toga, Eco-Hybrid veš mašine kompanije LG poseduju Eco i Speed režime koji omogućavaju uštedu i do 50odsto električne energije, kao i za 30odsto brže sušenje naspram običnih sušača.

Pored energetski efikasnih mašina za pranje i sušenje, kompanija LG u svojoj ponudi takođe poseduje i prvi kombinovani frižider sa zamrzivačem sa A+++  stopom energetske efikasnosti i specijalnim sistemom dvoslojnih vrata. Frižideri kompanije LG na taj način pružaju korisnicima mogućnost poboljšane uštede električne energije, kao i veoma pogodan način za skladištenje i  pristup hrani. U okviru InnoFest sajma, evropskoj publici su takođe prikazani uređaji poput  Charcoal Lighting Heater™ šporeta, HOM-BOT SQUARE usisivača-robota, kao i mašine za pranje sudova sa TrueSteam™ tehnologijom.

Prikazujući različite uređaje koji spajaju vrhunsku tehnologiju, inovativan dizajn i konkuretne cene, kompanija LG na taj način nudi svojim korisnicima veoma široku mogućnost izbora. Štaviše, kroz aktuelnu Smart kampanju koju trenutno sprovodi širom Evrope, kompanija LG takođe aktivno radi na širenju svoje partnerske i distributivne mreže kako bi ojačala svoju prisutnost i održala lidersku poziciju u oblasti Smart kućnih aparata na Starom kontinentu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2012. godini ostvario konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara) i neto profit od 91 milijardu južnokorejskih vona (80,75 miliona američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju Smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.