Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG osvojio nagradu za inovativnost na sajmu ASHRAE 2011

  • Updated
  • 2011 09. 26

LG V2 Injection tehnologija omogućava veću efikasnost uz značajno manju potrošnju električne energije

Beograd, 26. septembar 2011. – LG Electronics (LG) osvojio je nagradu za inovativnost na sajmu ASHRAE 2011 na kome su predstavljena najsavremenija rešenja iz oblasti grejanja, rashladnih i klima uređaja, kao i sistema za ventilaciju. V2 Injection, nova tehnologija koju je razvila kompanija LG, ocenjena je najvišim ocenama po kriterijumima energetske efikasnosti i vrednosti za korisnike.

„Kompanija LG je na sajmu prikazala unapređenu tehnologiju očuvanja energije, visoku efikasnost i ekološku tehnologiju. Lansirajući inovativne proizvode koji ostvaruju balans između pune efikasnosti i očuvanja životne sredine, kompanija je na odličnom putu da potvrdi poziciju globalnog lidera u ovoj oblasti,“ izjavio je Nho Hwan-yong, predsednik poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja kompanije LG Electronics.

V2 Injection je dobio odličnu ocenu velikog broja posetilaca sajma i nagrađen je ASHRAE EXPO Nagradom za inovativnost, za oblast grejanja. V2 Injection je suština AWHP (Air-to-Water Heat Pump) tehnologije, koja predstavlja visoko efikasnu pumpu za grejanje vazduha u LG Electronics aparatima za grejanje, koja pokazuje stopostotni učinak na 15 stepeni ispod nule bez korišćenja pomoćnog grejača. Ova tehnologija doprinosi očuvanju energije, a naročito je efektivna u hladnim vremenskim uslovima kada omogućuje kontinuirano grejanje uz izuzetno niske spoljašnje temperature.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.